Πολιτικοι με ξετσιπωτη υποκρισια, οπαδοι με μνημη χανου και αντιρατσιστες με προϋποθεσεις βαθρου.
Ελληνικη κοινωνια στην καρδια της μνημονιακης συντριβης και στις παραμονες του νεοφιλελευθερου αρμαγεδωνα
Ο Αντετοκουμπο, οταν πουλουσε τη λιανη πραματεια των παμφτωχων στα φαναρια, απο συμπτωση γλιτωσε το λεπιδι του χρυσαυγιτη. Το 2015, το απολειφαδι της οικογενειας που κανει προβες για πρωθυπουργος ψηφισε ‘οχι’ στο νομο για την ιθαγενεια των παιδιων που γεννηθηκαν στην Ελλαδα, πηγαν στα ελληνικα σχολεια και ηξεραν μονο απο φωτογραφιες την πατριδα των γονιων τους.


Σημερα , ο νεοφιλελες υποκριτης συγχαιρει θερμα κι αισθανεται περηφανος. Πριν τρια χρονια στη Μορια, δεν μπηκε καν στο στρατοπεδο συγκεντρωσης γιατι φοβηθηκε τοσο ξεξασπρος αναμεσα σε τοσους μαυρους. Οι μαυροι στη Μορια. οσοι δηλαδη γλιτωσαν το λεπιδι στο Σουδαν και το σκλαβοπαζαρο στη Λιβυη, δεν ειναι για καμαρι. Ειναι για συρματοπλεγματα και ταγματα εφοδου.
Στην Κω, πριν λιγες μερες, δεν πηγε βεβαια να δει πώς περνουν οι εγκλειατοι Αντετοκουμπο, στο στρατοπεδο συγκεντρωσης που το λενε και hot spot. Συναντηθηκε με τους αερητζηδες της επιχειρηματικοτητας και τους εταξε οδοστρωτηρα στα εργασιακα, που ηδη εχουν γινει μνημονιακη αλοιφη.
Οι μαυροι που πλεουν, δεκα μερες τωρα, στο ναυαγοσωστικο Mare δεν εχουν, οχι βαθρο να πατησουν, ουτε ενα μετρο γης να γλιτωσουν τον πνιγμο.
Τα προσφυγοπουλια στους καταυλισμους – οσα δηλαδη δεν τα ξεκοιλιασε η βομβα, δεν τα καταπιε η θαλασσα και δε χαθηκαν στην Ειδομενη – δεν ειναι για το διπλανο θρανιο. Ουτε καν το τελευταιο της ταξης. Ειναι για να φτυνουν δηλητηριο συλλογοι αγονων “γονεων”.
Τα σκουρα γυφτακια των φαναριων που σηκωνουν με δυσκολια το ακορντεον και σερνουν κι ενα μικρο ολο μυξες, δεν ειναι ουτε για καμαρι, ουτε για θρανια. Ειναι μονο για φαπες απο μια κοινωνια που σταυροκοπιεται στην εντολη “αγαπα τον πλησιον σου”, μονο τα πρωινα της Κυριακης 8 με 10.
Οι μελαμψοι στις Μανωλαδες δεν ειναι για συχαρικια. Ειναι για να αυγαταινει η τσεπη των τσιφλικαδων της φραουλας και να ξεμουδιαζει το μαστιγιο των καπων τους.
Κατι σαν φραουλες και αιμα. Κατι σαν Ανθρωποι και Ποντικια. Κατι σαν βαθια παρακμη.
Οι αντιρατσιστες με προϋποθεσεις βαθρου, καμαρωνουν για τη φοδρα με τον Παρθενωνα και την πρωτια του NBA.
Χωρις αυτα, ο Γιαννης Αντετοκουμπο θα ηταν μονο Αγιαννης

Νίνα Γεωργιάδου

————————Δείτε και αυτό:

oo

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το