Στις 28 Μάη τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων της ΛΑΡΚΟ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας. Ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με τον εμπαιγμό και την υποκρισία του υπουργού που αρνήθηκε να τους δεχτεί. Τελικά συναντήθηκαν την Τρίτη 1 Ιουνίου με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, αφού ο Χατζηδάκης δεν καταδέχτηκε, για άλλη μια φορά, να τους δει.

Αλλά και αυτή η συνάντηση απέβη άκαρπη αφού δεν έλαβαν καμία ουσιαστική απάντηση στα αιτήματά τους, ενώ η μόνιμη επωδός του υπουργείου είναι ότι καμία θέση εργασίας δεν είναι εξασφαλισμένη. Κοινώς όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται υπό την απειλή της απόλυσης!

Τον αναβρασμό που επικρατεί στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ο Αλέξης Τσίπρας με σκοπό να φθείρει την κυβέρνηση και να ξεπλυθεί από τις δικές του αμαρτίες. Σε περιοδεία του στην Εύβοια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε συνάντηση με το σωματείο της ΛΑΡΚΟ στην Χαλκίδα. Εμπαίζοντας τους εργαζόμενους έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα αγωνιστεί για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας (και όχι ενάντια στο ξεπούλημα της επιχείρησης), καταδει­κνύοντας για άλλη μια φορά πόσο μακριά είναι από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις πολιτικές της και τις πρακτικές της άνοιξε τον δρόμο της επανόδου της ΝΔ στην εξουσία. Ήταν αυτή που με τους αρμόδιους υπουργούς της όχι μόνο δεν σταμάτησε τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ αλλά επιτάχυνε τις διαδικασίες, όταν ο Τσακαλώτος εγγράφως διαβεβαίωνε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το