Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο κέντρο της Βιέννης, προκειμένου να καταγγείλουν τον κυβερνητικό συνασπισμό δεξιάς-ακροδεξιάς, έναν ακριβώς χρόνο μετά τον σχηματισμό του.

«Ο ρατσισμός δεν είναι άποψη» και «Δεν μπορώ άλλο» ήταν μερικά από τα συνθήματα των διαδηλωτών, ο αριθμός των οποίων,  ανήλθε σε 50.000.

Πραγματοποιώντας πορεία στους κεντρικούς δρόμους της αυστριακής πρωτεύουσας, οι Αυστριακοί κατήγγειλαν τη μεταναστευτική και την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Η εκδήλωση αποτέλεσε πρωτοβουλία οργανώσεων της Αριστεράς, με αφορμή την πρώτη επέτειο της ανάληψης της εξουσίας από τον κυβερνητικό συνασπισμό του Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων, στις 18 Δεκεμβρίου του 2017.

Η αυστριακή κυβέρνηση, η οποία ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχει θέσει σε ισχύ δέσμη αντι-μεταναστευτικών μέτρων, ενώ έχει εγκρίνει την αύξηση του ανώτατου ορίου απασχόλησης στις 12 ώρες ημερησίως και 60 ώρες εβδομαδιαίως.

«Θέλουμε μία άλλη Αυστρία» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Αντρέας Σίντερ, επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος για τις ευρωεκλογές του 2019.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο συνασπισμός δεξιάς – άκρας δεξιάς παραμένει δημοφιλής (55,5%), χάρη στην ανθηρή οικονομία και την ευνοϊκή διεθνή συγκυρία για τα λαϊκιστικά κόμματα.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το