Όσοι είχατε αμφιβολίες για τον “Μεγάλο Περίδρομο” συγγνώμη για το “Μεγάλο Περίπατο” του δημάρχου της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη θαυμάστε ένα ακόμη στέλεχος της παράταξής του, μετά την Αλεξία Έβερτ και την Κ. Γκαγκάκη.

Αυτός ο κύριος τυγχάνει αντιδήμαρχος στον Δήμο Αθηναίων (για τα ΕΣΠΑ) και περνάει “δύσκολα” αναλογιζόμενος το “ωραίο του σπίτι” στο Βaden Baden και τις βόλτες με το “αγαπημένο” του αυτοκίνητο που ίσως να μη καταφέρει στις φετινές γιορτές, λόγω πανδημίας.

Την ίδια στιγμή που στο Ρέθυμνο μια μάνα “κλέβοντας” από Σούπερ Μάρκετ wifi προσπαθεί να βοηθήσει τα κοριτσάκια της στο πεζούλι για την τηλεκπαίδευση της κ. Κεραμέως, ενώ ένας πατέρας κάπου μακρύτερα παρακαλούσε να του κόψουν το ρεύμα αργότερα μιας και το παιδί του παρακολουθούσε μαθηματικά.

Παραδείγματα που δίνουν το μέτρο των ταξικών ανισοτήτων και της αναλγησίας κυβερνητικών στελεχών και παρατρεχάμενων.

Όπως ήταν φυσικό,  η ανάρτησή του προκάλεσε σάλο στα social media και ο  θλιμμένος ο Αντιδήμαρχος αναγκάστηκε να την κατεβάσει, αφήνοντας μία μεγάλη μερίδα πολιτών στην αγωνία για το δράμα που ζει…  ο ίδιος την ώρα που η κοινωνία βογκάει από τη φτώχεια και μετράει ήδη 2.200 νεκρούς από την πανδημία. 

Δεν χρεώνουμε τίποτα στον κ. Μακρόπουλο που δεν τον ξέραμε κι από χτες. Προφανώς τόσος είναι, τόσο καταλαβαίνει, τόσα γράφει. Ο κ. Μπακογιάννης όμως; Που τον έκανε κι αντιδήμαρχο; Αν θυμηθούμε δε και τις άλλες αντιδημάρχους του, την Αλεξία Έβερτ και την Κατερίνα Γκαγκάκη, διαπιστώνουμε πως ο Μπακογιάννης εκτός από ευφάνταστος και οραματικός δήμαρχος, είναι και εξαίρετος κριτής χαρακτήρων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το