ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ -ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Το Μ-Λ ΚΚΕ στο Ηράκλειο δίδει, με συνέπεια και αποφασιστικότητα, τοναγώνα ενάντια στην λαϊκή τρομοκράτηση και υποταγή στο δόγμα του «νόμου και της τάξης» που επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ, με στόχο νααμαυρώσει, να συσκοτίσει και εν τέλει, να… θάψει το αντιστασιακό, αντιϊμπεριαλιστικό και αντιφασιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου. Δημοσιοποίησε, με δελτίο τύπου, τη θέση του κόμματος για την καταδίκη και τη μαζική απόρριψη των χουντικής έμπνευσης μέτρων του…αρχιστράτηγου της αστυνομοκρατίας και καταστολής Χρυσοχοΐδη, καθώς και την απόφαση του για διοργάνωση συγκέντρωσης.

Ήρθε σε συνεννόηση τις προηγούμενες μέρες με τους εκπροσώπους άλλων αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων για την αντιμετώπιση των πρακτικών προβλημάτων που αφορούν στο χώρο και το χρόνο της συγκέντρωσης τιμής και μνήμης της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αποτέλεσμα αυτής της συνεννόησης ήταν ο προσδιορισμός της Συγκέντρωσης την 17η Νοέμβρη στην Πλατεία Ελευθερίας στις 6μμ. Συγχρόνως, με αφισοκόλληση στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου και σε κάποιες συνοικίες, διατράνωσε την αντίθεση του στο φασιστικό μέτρο της απαγόρευσης της διαδήλωσης και την πίστη του στο διαχρονικό μήνυμα του αντιιμπεριαλιστικού και αντιδικτατορικού αγώνα του λαού μας που κορυφώθηκε με την κατάληψη του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του ’73.

Στο μαζικό επίπεδο και ιδιαίτερα στο συνδ. όργανο των εκπαιδευτικών της Β/θμιας (ΕΛΜΕ) από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ έδωσε τη μάχη, από την αρχή της εβδομάδας, για τη λήψη απόφασης ενάντια στην απαγόρευση και για συμμετοχή του σωματείου στη συγκέντρωση του Πολυτεχνείου, καταθέτοντας Ψήφισμα που στήριξαν όλες οι αριστερές παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΜΕ, έτσι ώστε αρχικά να υπερψηφιστεί (επισυνάπτεται) Όμως οι συνδ. δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ), τιμώντας την…παράδοση της διγλωσσίας τους, άλλαξαν(!) στο μέσο της διαδικασίας την ψήφο τους, μετατρέποντας το λευκό (που έδιδε τη δυνατότητα της υπερψήφισης του ψηφίσματος) σε Κατά(!), που οδηγούσε, στην καλύτερη περίπτωση, σε αδιέξοδο(4 υπέρ, 4 κατά) και στη χειρότερη σε καταψήφιση, λόγω της διπλής ψήφου του προέδρου(), σε περίπτωση ισοψηφίας. Δυστυχώς, η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ /ΣΥΝΕΚ έκανε χρήση αυτής της δυνατότητας της διπλής ψήφου, ώστε το ψήφισμα, ουσιαστικά, με τερτίπια, να καταψηφιστεί στην τελική ψηφοφορία. Λόγω της απαράδεκτης διαδικασίας, επαναφέραμε το ζήτημα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ τηλεφωνικά, για να πάρουμε τη εξής μετέωρη μέχρι σήμερα θέση από την τάχα «αριστερή» παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ: «προτείνουμε να αναγραφεί στην απόφαση μόνο ότι η ΕΛΜΕ συμμετέχει με μια αντιπροσωπεία της» Και αυτήν όμως την κουτσουρεμένη απόφαση η προεδρία της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ/ΣΥΝΕΚ δεν την έχει διατυπώσει ακόμη… σε θέση του σωματείου, παρά το γεγονός ότι εμείς δώσαμε μια ψήφο ανοχής, προκειμένου το σωματείο να «ανοίξει την πόρτα» σε μια τόσο δίκαιη διεκδίκηση.

Είναι προφανές ότι τα μέτρα της λαϊκής τρομοκράτησης του Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη πατούν γερά στις πλάτες του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού της συναίνεσης και της υποταγής. Παρά τις κωλυσιεργίες και τις υπεκφυγές της συνδ. γραφειοκρατίας, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ προπαγανδίζει διαδικτυακά, αλλά και με όλα τα υπόλοιπα δυνατά μέσα στις συνθήκες του εγκλεισμού που ζούμε, την προκήρυξή της και το κάλεσμα της μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση την Τρίτη 17 Νοέμβρη.

Καλεί τους συναδέλφους να αντισταθούν και να δώσουν μια μαχητική και ενωτική απάντηση στο βάρβαρο κυβερνητικό μέτρο της απαγόρευσης ως δάσκαλοι και εργαζόμενοι με συνείδηση των αναφαίρετων δικαιωμάτων τους και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση τιμής του ηρωικού ξεσηκωμού του Νοέμβρη.

Στις δύσκολες αυτές συνθήκες, το Μ-Λ ΚΚΕ, αλλά και οι συναγωνιστές, μέλη και φίλοι της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ θα βρίσκονται την Τρίτη το απόγευμα στις 6μμ στην πλατεία της συλλογικής δράσης, διεκδίκησης και τιμής της αντιϊμπεριαλιστικής και αντιφασιστικής πάλης του λαού μας, κρατώντας ψηλά τη σημαία του αγώνα για ψωμί, μόρφωση, δουλειά, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και ειρήνη.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

  • ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΥΑΡΧΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ
  • ΔΙΚΕΔΚΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΙΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΕΝΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ τιμά και σέβεται τον αντιδικτατορικό αγώνα του λαού μας που κορυφώθηκε το Νοέμβριο του 1973, με την κατάληψη του Πολυτεχνείου.

Σταθερά και αδιάλειπτα σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας του, σε όποια ιστορική συνθήκη και κοινωνική συγκυρία, το σωματείο μας τιμά τον αγώνα του λαού και της νεολαίας ενάντια στην Αμερικανοκίνητη , φασιστική δικτατορία, με τη διοργάνωση συγκέντρωσης και πορείας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με στόχο όχι μόνοτη διασφάλιση και διαιώνιση της ιστορικής μνήμης των αγώνων για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», αλλά και για τη σύνδεση αυτού του αγώνα με τις ανάγκες της κάθε εποχής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με το μέτρο της απαγόρευσης της Πορείας του Πολυτεχνείου, επιδεικνύει πολιτική πυγμής έναντι του δημοκρατικού, λαϊκού κινήματος, την ίδια στιγμή που δε λαμβάνει τα στοιχειώδη μέτρα υγειονομικής θωράκισης των σχολείων και της κοινωνίας και στελέχωσης των νοσοκομείων, ενώ αξιοποιεί την πανδημία για την επίθεση στα μορφωτικά, εργασιακά, συνδικαλιστικά κα κοινωνικο-ασφαλιστικά λαϊκά δικαιώματα.

Οι τωρινές συνθήκες της πανδημίας, κατά τις οποίες αποκαλύπτεται η τραγική υποχρηματοδότηση της παιδείας και του συστήματος υγείας, αποδιαρθρώνονται εντελώς οι εργασιακές σχέσεις, απουσιάζουν τα βασικά μέτρα υγειονομικής προστασίας του λαού και επιβάλλεται η αντιδραστική πολιτική της συνδικαλιστικής φίμωσης και καταστολής των κινητοποιήσεων, προβάλλει πιο επιτακτικά το αίτημα της ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. Γιατί το Πολυτεχνείο εμπνέει και καθοδηγεί τη δράση μας για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, ασφάλιση και σύνταξη, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, συνδικαλιστική και πολιτική ελευθερία, ειρήνη και φιλία μεταξύ των λαών

,

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το