Την Πέμπτη 01/04 πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα συλλαλητήριο με αίτημα να αποσυρθεί ο νόμος Κεραμέως και να ανοίξουν οι σχολές με τα κατάλληλα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην πορεία κάλεσαν φοιτητικοί σύλλογοι και συμμετείχαν σχεδόν αποκλειστικά φοιτητές. Δεν υπήρχε δηλαδή συμμετοχή άλλων φορέων ή σωματείων.

Συμμετοχή επίσης είχαν και μπλοκ αριστερών οργανώσεων. Την πορεία υποστήριξαν και τα μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ και κάναμε παρέμβαση με πανό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από την μια πλευρά η πορεία ήταν αξιοπρεπής σε συμμετοχή, όμως ήταν πιο υποτονική σε σχέση με όσες είχαν προηγηθεί. Εμείς επιμένουμε στην άποψη μας ότι, όταν οι κινητοποιήσεις οργανώνονται από σωματεία και συλλόγους, υπάρχει μία ευρύτερη συμμετοχή, ενώ όταν δίνονται αγωνιστικά ραντεβού πολιτικών οργανώσεων η συμμετοχή είναι πιο περιορισμένη.

Επιπρόσθετα, θεωρούμε ότι δεν βοηθούν ούτε οι μεγάλες παύσεις ούτε και η πληθώρα διαδηλώσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς κανένα προγραμματισμό και μαζική απεύθυνση. Μιλάμε δηλαδή για κινητοποιήσεις της τελευταίας στιγμής που εξαγγέλλονται από διάφορες πολιτικές οργανώσεις. Τέτοιες κινητοποιήσεις προσφέρονται για μία αριστερίστικη αγωνιστική εκτόνωση και δεν βοηθούν στην μαζική ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το