Η μαζικότερη πορεία των τελευταίων τριών μηνών πραγματοποιήθηκε σήμερα στη διάρκεια της συγκέντρωσης φοιτητών και εκπαιδευτικών συλλογικοτήτων, με συμμετοχή του Εκπαιδευτικού Ομίλου και της Φοιτητικής Πορείας. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κοραή και προχώρησε μέχρι την Ομόνοια, παρόλο τα τρομοκρατικά μέτρα της αστυνομίας.

Η πορεία προς την Ομόνοια

Με αστυνομοκρατία και χημικά απάντησε η κυβέρνηση στην πρώτη φοιτητική κινητοποίηση, μόλις 24 ώρες μετά την ανακοίνωση του αντιδημοκρατικού νομοσχεδίου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη που θέλει να επιβάλλει ησυχία νεκροταφείου στα Πανεπιστήμια

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με κλούβες εγκλώβισαν τους φοιτητές στην Κοράη, καθώς απέκλεισαν το πάνω και το κάτω μέρος της πλατείας προκειμένου να μην μπορέσουν οι διαδηλωτές να κατέβουν στον δρόμο και να συνεχίζουν με πορεία μέχρι τη Βουλή.

Η συγκέντρωση στην Κοραή

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Φοιτητική Πορεία με δικό τους μπλοκ φοιτητών και εκπαιδευτικών

Το ίδιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη

Τις προθέσεις της για το πως σχεδιάζει να αντιμετωπίζει τους φοιτητές η πανεπιστημιακή αστυνομία έδειξε και σήμερα η κυβέρνηση και στη Θεσσαλονίκη, με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών για να διαλύσουν φοιτητική συγκέντρωση, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της πόλης!

Η καταστολή φαίνεται πως είναι το μόνο μάθημα στο οποίο αριστεύει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (αφού προστασία του πολίτη τελικά δεν το λες),  καθώς οι αστυνομικοί έκαναν επίδειξη ισχύος αλλά και αυθαιρεσίας γι’ άλλη μια φορά εις βάρος διαμαρτυρόμενων φοιτητών.

Μέλη φοιτητικών νεολαίων είχαν συγκεντρωθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές. Τα ΜΑΤ όμως ήταν εκεί από νωρίς και τους περίμεναν. Όταν λοιπόν, επιχείρησαν να κατέβουν στο οδόστρωμα για να πραγματοποιήσουν πορεία, σιδηρόφρακτοι αστυνομικοί μπήκαν μπροστά τους για να τους εμποδίσουν.

Οι φοιτητές δεν υποχώρησαν και για μια ακόμη φορά η Θεσσαλονίκη λούστηκε με τα χημικά της Ελληνικής Αστυνομίας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το