ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Με απόφαση των εκπαιδευτικών σωματείων, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τρίτη 29/06 και ώρα 1μμ) παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, με βασικό αίτημα τους ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ εκπαιδευτικών.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ προπαγάνδισε με όλα τα μέσα (προκηρύξεις, δηλώσεις στα ΜΜΕ, ενημερώσεις) την κινητοποίηση και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή τους συναδέλφους, αναδεικνύοντας και καταγγέλλοντας την αντιδραστική πολιτική της ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιώντας τις επιταγές της εγχώριας ολιγαρχίας και της ΕΕ.

Με το πανό και τις προκηρύξεις μας καταδικάσαμε τα βάρβαρα μέτρα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ- που θεσπίζει την πιο βάρβαρη επίθεση στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα- παρακάμπτει προκλητικά το ζήτημα των μαζικών διορισμών, ενώ τα κενά φτάνουν 60.000(!). Απαξιώνει εντελώς τους αναπληρωτές που καλύπτουν πάγιες ανάγκες (55.000), επιδιώκοντας την εδραίωση της ελαστικής απασχόλησης στο «αποκεντρωμένο», ιδιωτικοποιημένο σχολείο της αγοράς και της μορφωτικής απόρριψης των πολλών και φτωχών.

Στο σχολείο αυτό, η κυβέρνηση της ΝΔ-ακολουθώντας και επιτείνοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), επιδιώκει να εδραιώσει την αντιπαιδαγωγική τηλε-εκπαίδευση, να επιβάλει την τρομοκράτηση και πειθάρχηση των εκπαιδευτικών, μέσω της Αξιολόγηση-Διαβάθμισης και τη διάλυση των δημοκρατικών συλλογικών κατακτήσεων.

Ενώ το ζήτημα των μαζικών διορισμών είναι κεντρικό και οξυμμένο, ο Περιφερειακός Διευθυντής προτίμησε να ασχοληθεί με άλλα καθήκοντα σε άλλη πόλη από το να ακούσει τους συνδ. φορείς και να πάρει θέση στο μέγα ζήτημα της αδιοριστίας, εργασιακής περιπλάνησης και ανεργίας που μαστίζει την εκπαίδευση και τους Εκπαιδευτικούς.

Από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Εκπαιδευτικών δηλώνουμε ότι, όσο επιτείνεται η αντιλαϊκή πολιτική, άλλο τόσο θα εντείνουμε τις συλλογικές προσπάθειες και τον αγώνα για ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των συναδέλφων ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ και κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς μονίμων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το