ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΒΕΡΟΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΙΟΥΝΗ

Με δύο μικρές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις, μία πρωινή του ΠΑΜΕ και μία απογευματινή του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ημαθίας, κύλησε η μέρα της απεργίας στις 16 Ιούνη στην πόλη της Βέροιας.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία σε συνδυασμό με τα συνδικαλιστικά τερτίπια των κυρίαρχων συνδικαλιστικών δυνάμεων ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ (που με απόφασή τους μετέφεραν την τελευταία στιγμή την απεργιακή συγκέντρωση από το πρωί της Τετάρτης το απόγευμα) είχαν ως αποτέλεσμα πολύς κόσμος να οδηγηθεί στην απόφαση να μην απεργήσει και να μη συμμετέχει στην κινητοποίηση. Ο κόσμος ήταν αισθητά λιγότερος από τους απεργούς στις 10 Ιούνη αλλά με αρκετά δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης. Ανάλογης, μικρής, μαζικότητας ήταν και η πρωινή πορεία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που εξακολουθεί να πορεύεται ξεχωριστά και διασπαστικά σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Έχουν γίνει πλέον ορατά σε μία περίοδο που υπάρχουν αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζόμενων όλα τα προβλήματα και οι λανθασμένες αντιλήψεις που πρέπει να ξεπεραστούν.

Τα μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ και της ΕΡΓ.Α.Σ στην πόλη ήταν και πάλι παρόντες και σε αυτή τη μάχη, στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών σωματείων και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, δίνοντας τον τόνο στην πορεία και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα ΝΔ-Χατζηδάκη.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το