Αντίστροφη μέτρηση για το 11ο Camping της Πορείας

29 Ιουλίου – 6 Αυγούστου
στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας!

Σε λιγότερο από ένα μήνα η νεολαία του Μ-Λ ΚΚΕ, Πορεία, θα είναι έτοιμη να καλωσορίσει στο 11ο Camping της τους φίλους και συναγωνιστές που τόσα χρόνια στηρίζουν τις ετήσιες αποδράσεις μας, αλλά και όσους θα έρθουν για πρώτη φορά. Η κατασκήνωση θα διαρκέσει από το Σάββατο 29 Ιουλίου έως την Κυριακή 6 Αυγούστου, με προορισμό τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας και το Blue Bay Camping.
Φέτος, όπως και τα δέκα προηγούμενα χρόνια, η Πορεία προετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις για την πολιτική επικαιρότητα σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, για όσα βιώνει η νέα γενιά, ιδιαίτερα ύστερα από μια τόσο διευρυμένη εκλογική περίοδο, ενώ δεν θα λείψουν και οι εκδηλώσεις με άξονα την ιστορία, την επιστήμη και τον πολιτισμό, που αποκορύφωμά τους τα τελευταία χρόνια αποτέλεσαν οι βραδιές θεάτρου.
Αντίστοιχα θα οργανωθούν ξανά τα καλλιτεχνικά εργαστήρια με επίκεντρο τις εικαστικές τέχνες, και όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες και τουρνουά σκάκι και τάβλι.
Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα λαϊκά-παραδοσιακά γλέντια και τα νυχτερινά beach party, που συνοδεύονται από τα cocktail του μπαρ της Πορείας.
Θα πραγματοποιηθούν επίσης συζητήσεις για τους μαθητές, φοιτητές και νέους εργαζόμενους, με θεματολογία γύρω από τις συνθήκες που αντιμετωπίζει η νεολαία στην εκπαίδευση και την εργασία, τις κυβερνητικές πολιτικές, τα προβλήματα του συνδικαλιστικού κινήματος και την αναγκαία απάντηση μέσα από τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τις αγωνιστικές διεκδικήσεις.
Απαραίτητο στοιχείο της κατασκήνωσης, η συλλογική κουζίνα της Πορείας, θα ετοιμάζει ξανά χειροποίητα και οικονομικά πιάτα για την κάλυψη του πρωινού, μεσημεριανού και βραδινού γεύματος των συμμετεχόντων.
Αντίστοιχα θα λειτουργεί μπαρ καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, πράγμα που, όπως και στην περίπτωση της κουζίνας, δε θα ήταν δυνατό χωρίς την ανεκτίμητη συνεισφορά των φίλων και συναγωνιστών.
Στον χώρο της κατασκήνωσης θα λειτουργεί ξανά το βιβλιοπωλείο των Μορφωτικών Εκδόσεων, που θα διαθέτει τα έντυπα της Φοιτητικής και Μαθητικής Πορείας, το περιοδικό της Πορείας, τα Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης και μια πλούσια σειρά βιβλίων από τις Μορφωτικές Εκδόσεις και τον Εκπαιδευτικό Όμιλο.
Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει οι αναζητήσεις για τη διοργάνωση εκδρομών, που αποτελούν κάθε χρόνο μια μοναδική ευκαιρία σύνδεσης με την περιοχή, μέσα από περιπάτους στη φύση και περιηγήσεις σε τόπους ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος.
Σε αυτές τις συνθήκες της ανυποχώρητης ακρίβειας, η Πορεία θεωρεί σημαντικό οι διακοπές να είναι προσβάσιμες σε όλους, και ιδιαίτερα στον κόσμο της εργασίας, και διατηρεί τη χαμηλή τιμή των 6,5 ευρώ ανά ημέρα και της εφάπαξ καταβολής των 5 ευρώ ανά άτομο για την οικονομική ενίσχυση του camping και της Πορείας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να αναζητήσει κανείς στα ηλεκτρονικά μέσα της Πορείας και στα τηλέφωνα επικοινωνίας:

Αναστασία: 6948898794
Ασημάκης: 6978225788
Φανή: 6976777952

Ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά, που σημαδεύτηκε όχι μόνο από τη δοκιμασία της ακρίβειας και της ανέχειας, αλλά και από μια σειρά από τραγωδίες και επιθέσεις στα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων, το 11o Camping της Πορείας επιχειρεί να αποτελέσει τόπο ξεκούρασης και ανάκτησης δυνάμεων, χωρίς ωστόσο να ξεχνάμε ότι ο αγώνας συνεχίζεται, και στον αγώνα βρίσκεται η ελπίδα για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης που προετοιμάζει η νέα κυβέρνηση.
Η Πορεία απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε φίλο και συναγωνιστή αλλά και σε ανθρώπους που δεν γνωρίσαμε ακόμα, να μοιραστούμε τις διακοπές μας σε μια ζωντανή και ακόμα πιο μαζική κατασκήνωση, με άξονα τη συλλογική οργάνωση, την αλληλεγγύη και τον αγώνα!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το