Ντροπή, κ. Κεφαλογιάννη, να προσβάλλετε τους αγρότες

Οι αγρότες δεν είναι ούτε ζητιάνοι ούτε τα «πειθαρχημένα παιδιά» του Μαυρογιαλούρου

Κύριε Κεφαλογιάννη, οι αγρότες δεν είναι επαίτες. Δε ζήτησαν να τους κάνετε μείωση του κόστους, για να υποβάλουν ενστάσεις που αφορούν στα λάθη που κάνατε εσείς. Εξάλλου, ποιος νόμος της λογικής λέει πως, όταν κάποιος κάνει ένα λάθος, πρέπει το δικό του λάθος να το πληρώσει κάποιος άλλος;

Καταργείτε τη λογική, για να… ψαρέψετε στα θολά νερά και να παραπλανήσετε τους αγρότες !! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

Υποδύεστε το μετανοημένο Μαυρογιαλούρο, κ. Κεφαλογιάννη, και εμφανίζετε την παράταση του χρόνου για την υποβολή των ενστάσεων ως τάχα δική σας επιτυχία; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

Πριν λίγο μόλις καιρό αφήνατε να εννοηθεί ότι δεν υπήρχαν τάχα χρονικά περιθώρια και έπρεπε οπωσδήποτε να αποδεχτούμε και να υπακούσουμε στους νόμους. Τώρα, που… ακούτε τη ζεστασιά της κατσούνας στην πλάτη σας, αναγκάζεστε να κάνετε κάποιες ανώδυνες υποχωρήσεις, που δεν ακουμπούν καθόλου την ουσία του προβλήματος, αλλά λειτουργούν σαν «στάχτη στα μάτια». Όμως και αυτές τις υποχωρήσεις -που αναγκαστήκατε να κάνετε κάτω από την πίεση του αγώνα μας- τις παρουσιάζετε ως επιτυχία δική σας. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

Σας καλούμε λοιπόν, κ Κεφαλογιάννη, να κάνετε τον κόπο να δείτε τα βίντεο από τις κινητοποιήσεις. Θα εκπλαγείτε, γιατί θα δείτε μόνο νέα παιδιά. Τα παιδιά αυτά γελάνε μαζί σας, όταν σας ακούνε να λέτε το γνωστό «κατόπιν ενεργειών μου». Αυτά τα χιλιοειπωμένα ψέματα τα χρησιμοποιείτε συχνά και ιδιαίτερα, όταν απευθύνεστε στους γέρους ψηφοφόρους που είναι πλέον μακριά από την πάλη. Τώρα όμως νομίζω πως κι αυτοί σας έχουν πάρει χαμπάρι. Τα ψέματα αυτά σίγουρα δεν πιάνουν τόπο στα νέα παιδιά. Γιατί αυτά έχουν καταλάβει ότι τέτοια λόγια είναι κοροϊδία. Έχουν καταλάβει πως όλοι όσοι ασκούν την εξουσία και επικαλούνται τους νόμους της ΕΕ έχουν πέσει σαν τα κοράκια να τους κατασπαράξουν.

Έχουν καταλάβει ότι οι επιδοτήσεις ήταν «το τυρί» και τώρα βλέπουν την φάκα.

Ξέρουν πως όλοι όσοι άσκησαν και ασκούν αυτήν την πολιτική θέλουν να διώξουν τους αγρότες από τα χωράφια τους, για να τα παραδώσουν στις πολυεθνικές που ..βιάζονται να αρπάξουν την αγροτική γη και να αυγατίσουν τα κέρδη, παράγοντας ενέργεια και κακοποιώντας με ανεμογεννήτριες την πατροπαράδοτη γη τους.

Κ. Κεφαλογιάννη, με τα μέτρα της κυβέρνησής σας, ξεκληρίζετε τους αγρότες. Το ότι τα αγροτόπαιδα έτσι θα γίνουν μετανάστες, σας είναι εντελώς αδιάφορο. Εξάλλου, αυτά τα μέτρα τα έχετε ξαναπάρει. Μετά τον εμφύλιο, με τις πολιτικές σας, αναγκάσατε τους αγρότες να εγκαταλείψουν τα χωριά τους και να στοιβαχτούν στις μεγαλουπόλεις ως θυρωροί και άλλοι να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς ως μετανάστες στη Γερμανία, την Αμερική, την Αυστραλία. Έχετε διδακτορικό πάνω σε αυτήν την πολιτική. Την ξέρετε καλά.

Σας τονίζω όμως κάτι, κ. Κεφαλογιάννη, που μάλλον δεν ξέρετε, κυρίως γιατί δεν σας συμφέρει να γνωρίζετε:

Οι νέοι σήμερα έχουν καταλάβει ότι, για να μην πάρουν κι αυτοί το δρόμο της ξενιτιάς, για να μην χάσουν το χωράφι του παππού τους, του πατέρα τους, το χωράφι δηλ που δεν κατάφεραν να τους αφαιρέσουν οι Ενετοί οι Τούρκοι, οι Γερμανοί και Ιταλοί φασίστες, ένας δρόμος μόνο υπάρχει: Ο δρόμος του συλλογικού αγώνα ενάντια σε όλους εσάς που τρέφεστε και πλουτίζετε από τη φτωχοποίηση του λαού. Και για να μην εμφανιστείτε ως τάχα ανενημέρωτος -γιατί συχνά δηλώνετε κι εσείς και οι ομοϊδεάτες σας πολιτικοί ότι δήθεν δεν γνωρίζετε τα αιτήματα των λαϊκών στρωμάτων- σας υπενθυμίζω ότι τα δικά μας είναι απλά και είναι δύο:

1. Η Απόσυρση των δασικών χαρτών και η Διόρθωσή τους με μηδενικό κόστος για τους θιγόμενους.

2. Η Νομοθετική Ρύθμιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος εδώ και τώρα.

Και ένα τελευταίο, κ Κεφαλογιάννη, που πρέπει να γνωρίζετε καλά: Εκπτώσεις στα αιτήματά μας δεν κάνουμε.

Ηλιάκης Μανώλης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το