Ανοίξτε τα σχολεία! Μαζική και μαχητική απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού

Με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση της Τετάρτης 24/3, διατράνωσε ο εκπαιδευτικός κόσμος της Ικαρίας το αίτημα για το άμεσο άνοιγμα των σχολείων. Η χθεσινή κινητοποίηση διοργανώθηκε από τα Εκπαιδευτικά Σωματεία του νησιού, τους Συλλόγους Γονέων, αλλά και με την συμμετοχή και την στήριξη και άλλων σωματείων και φορέων. Εκτός από την ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, στάση για την ΄στήριξη και την συμμετοχή στην κινητοποίηση είχε προκηρύξει και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας.

Η συγκέντρωση είχε οριστεί στις 12:00 έξω από το Επαρχείο και ακολούθησε πορεία προς το Δημαρχείο της Ικαρίας, προκειμένου να απαιτηθεί η στήριξη των αιτημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας, από του φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όπως κάθε φορά, οι τοπικοί άρχοντες κρύφτηκαν πίσω από την επίκληση της “αναρμοδιότητας” τους.

Ειδικά η δημοτική αρχή υιοθετώντας επί της ουσίας τη “χρησιμότητα” του κλεισίματος των σχολείων, ως μέτρου αντιμετώπισης της πανδημίας, δεν δίστασε να ζητήσει από τους διαδηλωτές προτάσεις διαχείρισης για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Χωρίς βέβαια για τις εβδομάδες που τα σχολεία ήταν ανοιχτά, να έχουν θέσει κανένα ζήτημα ασφαλούς λειτουργίας τους οι ίδιοι.  Πρόκειται για την πάγια τακτική των κυβερνόντων να απαιτούν προτάσεις-λύσεις από τους πολίτες, για τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική που αυτοί εφαρμόζουν. Η κυβερνητική πολιτική, στην οποία πριν λίγο καιρό κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη οι τοπικοί άρχοντες βρέθηκαν στο ρόλο του χειροκροτητή, διαπράττει ένα έγκλημα σε βάρος της νέας γενιάς.

Οι ιοί και οι πανδημίες δεν αντιμετωπίζονται με το κλείσιμο των σχολείων. Η Ελλάδα αποτελεί την μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει κλειστά τα σχολεία με μικρά διαλείμματα από τις 6 Νοέμβρη (αν όχι από πέρσι). Το κλείσιμο των σχολείων ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του ιού, δεν αποτελεί μέτρο πρόληψης, δεν είναι ΄κάποια ένδειξη “υπεύθυνης” πολιτικής, όπως την παρουσιάζουν οι κυβερνώντες. Είναι η απόδειξη μιας εγκληματικής και αδιέξοδης πολιτικής, με ολέθριες συνέπειες για τον λαό και τον τόπο. Και ειδικά για την νέα γενιά.

Η μαζικότητα, η μαχητικότητα και ο παλμός της κινητοποίησης, καταδεικνύουν την αποφασιστικότητα του εκπαιδευτικού κόσμου του νησιού να παλέψει για το άνοιγμα των σχολείων. Άλλωστε μετά από τόσους μήνες που με κλειστά σχολεία παίζεται το θέατρο της τηλεκπαίδευσης, είναι πλέον καθαρό σε όλους. Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση! Καμία σοβαρή κουβέντα για προχώρημα της ύλης δεν μπορεί να γίνεται με κλειστά σχολεία. Οι στόχοι του αναλυτικού προγράμματος και η εκπαιδευτική διαδικασία μπορούν να ικανοποιηθούν και να προχωρούν μόνο μέσα στην τάξη.

Οι εκπαιδευτικοί φορείς, έδωσαν νέο ραντεβού για κοινή συνάντηση το απόγεμα της Δευτέρας, όπου θα συντονίσουν και θα καθορίσουν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα. 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το