Μ-Λ ΚΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΜΠΕΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (28/09) ΚΑΙ ΩΡΑ 6.30 μμ, ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταδικάζει την άφιξη  στη χώρα μας του ανώτατου εκπροσώπου και προωθητή των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των ΗΠΑ, υπουργού εξωτερικών Πομπέο,  που θα εποπτεύσει και τη βάση του θανάτου στη Σούδα. το πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ ενάντια στους γειτονικούς λαούς.

Τονίζει ότι ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ -εφαρμόζοντας σταθερά την πολιτική της επιβολής των Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών συμφερόντων  με τη  συναίνεση της υποτελούς εγχώριας ολιγαρχίας- επισκέπτεται τη χώρα σε μια  κρίσιμη περίοδο. Την περίοδο  της  καθιέρωσης των  γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, της αμφισβήτησης των συνόρων και  των   Ελληνικών και Κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων από την επιθετική πολιτική της  τούρκικης μεγαλοαστικής τάξης που, ως ισχυρός γεωστρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, απολαμβάνει την ανοχή κα τη  στήριξή τους, στην κατεύθυνση της  ικανοποίησης των κατακτητικών της βλέψεων , των γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων της στην εν λόγω περιοχή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ -σε μια ιστορική φάση  ανάπτυξης της τουρκικής επιθετικότητας, αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας και  όξυνσης του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία-Κίνα) στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου, Εγγύς και Μέσης Ανατολής- εκλιπαρεί  τους ιμπεριαλιστές κηδεμόνες της για ..προστασία.  Εφαρμόζει  την πολιτική του ενδοτισμού και της αποδοχής «τετελεσμένων», όπως τα υποδεικνύουν και τα επιβάλλουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι το αίτημα της εθνικής ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας, της περιφρούρησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και της ειρήνης,  της φιλίας μεταξύ του ελληνικού και τούρκικου λαού,  της  διεθνιστικής συνεργασίας με  όλους τους λαούς μπορεί να το προβάλει και να το υποστηρίξει μόνο ένα μαζικό, λαϊκό, ενωτικό αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΕΞΩ ΑΠΟ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ – ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ  ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
  • ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ
  • ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ – ΤΟΝ  ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ – ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.
  • ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.
  • ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΕΙΡΗΝΗ – ΦΙΛΙΑ – ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Μ-Λ ΚΚΕ Κ.Ο. Ηρακλείου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το