Πραξικοπηματικά δεν πέρασε η συνέχιση της απεργίας αποχής από την αξιολόγηση στη Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου καθώς 8 πρόεδροι  ΕΛΜΕ δεν ψήφισαν υπέρ της συνέχισης, παρά και ενάντια στις αποφάσεις των συνελεύσεων τους ή των αποφάσεων των διοικητικών τους συμβουλίων.

Ως γνωστόν η κήρυξη απεργίας ήθελε αυξημένη πλειοψηφία σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ

Στη Γ.Σ Προέδρων των ΕΛΜΕ μετά από συζήτηση μπήκαν σε ψηφοφορία οι αποφάσεις των συνελεύσεων ή των ΔΣ των ΕΛΜΕ όλης της χώρας.

Η συντριπτική πλειονότητα των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας είχαν έρθει με αποφάσεις υπέρ της συνέχισης της απεργίας αποχής από την αξιολόγηση. Ωστόσο Πρόεδροι 8 ΕΛΜΕ ψήφισαν «όχι» ή «λευκό» στην συνέχιση της απεργίας-αποχής ενάντια στην αξιολόγηση, παρά τις αντίθετες αποφάσεις των ΕΛΜΕ τους.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας, «οι πρόεδροι της Στ’ Αθήνας, της Λάρισας, των Ιωαννίνων, της Α’ Πέλλας, της Φλώρινας, της Καρδίτσας, των Τρικάλων, της Καβάλας, ως επί το πλείστον ΔΑΚΕ, ψήφισαν όχι στην συνέχιση της απεργίας-αποχής ενάντια στην αξιολόγηση, παρά τις αντίθετες αποφάσεις των ΕΛΜΕ τους. Η απεργία-αποχή ως εκ τούτου και με τη βοήθεια των ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), που ως επί το πλείστον ψήφισαν λευκό, δεν περνά.»

Η στάση των 8 προέδρων συνιστά αλλοίωση της βούλησης του κλάδου.

Έτσι αντί για 66,78% υπέρ της απεργίας αποχής, πήγε στο 54%. Κι έτσι απλά, η πρόταση δεν πέρασε…

Η αντίσταση στον Νόμο Κεραμέως δέχθηκε ένα σοβαρό πλήγμα. Εκ των έσω.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το