Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται τα ανατολικά παράλια της Αττικής μετά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τα φερτά υλικά που έπεσαν στη θάλασσα μετά τη φονική πλημμύρα στην κεντρική Εύβοια. Τα μπάζα κατέκλυσαν το παραλιακό μέτωπο σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων και ο δήμαρχος Ωρωπίων αιτήθηκε σήμερα το πρωί να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

12.jpg
Οι παραλίες στην Ανατολική Αττική εξαφανίστηκαν από τόνους μπαζών και λάσπης

Μέτωπο 30 χιλιομέτρων

Από την Αυλίδα έως την Αγία Μαρίνα των Αγίων Αποστόλων όπου σήμερα το πρωί βρέθηκε η σορός του 70χρονου αγνοουμένου η κατάσταση είναι δραματική. Χιλιάδες τόνοι από μπάζα, ξύλα, πλαστικά, νεκρά ζώα, πολλά ζωντανά φίδια, κοντέινερ, στύλοι της ΔΕΗ και άλλα υλικά έχουν δημιουργήσει συμπαγή μάζα πλάτους 50 μέτρων καταστρέφοντας τις παραλίες, τα λιμάνια αλλά και τις τουριστικές και εμπορικές υποδομές, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές και στα λιμάνια της περιοχής.

9.jpg
Τραγική είναι η εικόνα το λιμάνι του Χαλκουτσίου

Κινητή βόμβα για τη ναυσιπλοΐα

Οι περιοχές που έχουν πληγεί είναι η Αυλίδα, το Δήλεσι, η Αγριλέζα, τα Πηγαδάκια, το Χαλκούτσι, ο Ωρωπός, τα Νέα Παλάτια, ο Κάλαμος και οι Άγιοι Απόστολοι ενώ τα ρεύματα της θάλασσας ταξιδεύουν τόνους μπαζών και στην ευρύτερη περιοχή του νοτίου Ευβοϊκού εγκυμονώντας κινδύνους για την ακτοπλοοΐα καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος να δημιουργηθούν μεγάλες ζημιές σε ταχύπλοα ή σκάφη που λειτουργούν με τουρμπινομηχανές.

10.jpg

Το πριν και το μετά…

Συγκλονιστικές είναι και οι δύο φωτογραφίες που μας έδωσε κάτοικος της περιοχής στα Πηγαδάκια Χαλκουτσίου με το «πριν» και το «μετά» τη θεομηνία.

00.jpg
πριν…
3b.jpg
μετά…
8.jpg
Τα μπάζα κάλυψαν παραλιακό μέτωπο 30 χιλιομέτρων στην Ανατολική Αττική

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το