ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΑΣ Ε.Ρ.Τ. (Σ.Ε.Κ.Ο.Χ.Ε.Ρ.Τ.)

Αγία Παρασκευή 25-7-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων Καλλιτεχνών Ορχηστρών και Χορωδίας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης» (Σ.Ε.Κ.Ο.Χ.Ε.Ρ.Τ.) που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής, Λεωφόρος Μεσογείων αρ. 432 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Σας πληροφορούμε ότι η φωτογραφία από το Προεδρικό Μέγαρο, που τις τελευταίες ώρες παρουσιάζεται από πολλά ΜΜΕ ότι απεικονίζει καλεσμένο στη χτεσινή δεξίωση της Προέδρου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας με βερμούδα και σαγιονάρες, στην πραγματικότητα απεικονίζει ένα μουσικό της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, ο οποίος προσέρχεται στην πρόβα ήχου (sound-check) και όχι στη δεξίωση, δύο ώρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης. 

Να σημειώσουμε εδώ, ότι παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες, οι μουσικoί της ΕΣΟ παρουσιάστηκαν στην Πρόεδρο και τους καλεσμένους της φορώντας σμόκιν και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ένδυσης,επιδεικνύοντας τον προσήκοντα σεβασμό στους θεσμούς και στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Θεωρούμε ότι ο τρόπος που παρουσιάστηκε η φωτογραφία, θίγει το ήθος του συναδέλφου μας και πλήττει το κύρος της Ορχήστρας και των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ. 

Κατόπιν τούτου, αναμένουμε τις απαιτούμενες απολογίες και διορθώσεις από όλα εκείνα τα ΜΜΕ που ασχολήθηκαν με το ζήτημα παραπληροφορώντας το κοινό τους, προς αποκατάσταση της αλήθειας. Παρατίθεται φωτογραφία του ίδιου μουσικού, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, προς τεκμηρίωση των παραπάνω.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος       Ο Γεν. Γραμματέας         

Αν. Γρατσίας Ν. Ζαγουράκης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το