Π.Σ.Ε. Ο.Γ.Α.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΓΑ

(ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ)

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας έχει ήδη εγγράψει στα επιτεύγματά του την ακύρωση στην πράξη της προσπάθειας να εισαχθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις περσινές αρχαιρεσίες για τα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια του ΟΠΕΚΑ. Η απόσυρση όλων των υποψηφιοτήτων που είχαν κατατεθεί κατέστησε ανενεργή κάθε παρόμοια σκέψη και ανέδειξε ως μονόδρομο τη διεξαγωγή της διαδικασίας με κάλπη. Με την ίδια διαδικασία που γίνονταν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και πριν από τον νόμο Χατζηδάκη, με την ίδια διαδικασία ολοκληρώθηκαν σήμερα και οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια του ΟΠΕΚΑ για τη χρονική περίοδο 2023-2024. Η στάση μας δεν μπορεί παρά να είναι ίδια και για τις αντίστοιχες διαδικασίες που έχουν εξαγγελθεί για μεθαύριο Πέμπτη 24/11 στον ΕΦΚΑ.

Οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες επανειλημμένως έχει επιχειρηθεί να επιβληθούν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, πότε πλαγίως, μέσω των αρχαιρεσιών για τους εκπροσώπους μας στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια, και πότε ευθέως, υπείκοντας στις σχετικές προβλέψεις του νόμου Χατζηδάκη και αγνοώντας επιδεικτικά τις σχετικές αποφάσεις της ίδιας της ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Μόνο προσχηματικά επικαλούνται την ανάγκη εξασφάλισης του δικαιώματος έκφρασης της βούλησης όλων των συναδέλφων. Στην πραγματικότητα, ο μη διακηρυγμένος στόχος τους είναι η μετατροπή των συνδικαλιστικών διαδικασιών και διεκδικήσεων σε εκφυλισμένες ψηφοφορίες με τηλεκοντρόλ (tele-voting) και η επικράτηση της αντίληψης ότι όλα μας τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μέσα από την εντελώς αποπροσωποποιημένη και τελικά πλήρως αποστασιοποιημένη συμμετοχή μας σε αυτές.

  • Η ενεργή συμμετοχή μας είναι η μόνη που μπορεί να μας δώσει ελπίδα.
  • Το πάτημα ενός κουμπιού, όπως καλά έχουμε εμπεδώσει στον ΕΦΚΑ, δεν λύνει προβλήματα – τα κουκουλώνει μόνο και δημιουργεί νέα και μεγαλύτερα.
  • Το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί ν’ αλλάξει κανάλι στην τηλεόραση, δεν μπορεί όμως ν’ αλλάξει σελίδα και κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ «ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ» ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Καλούμε όλα τα μέλη μας και όλους τους συναδέλφους μας στον ΕΦΚΑ να απέχουν μαζικά από τις εκλογές-«παρωδία».

Καλούμε όλους τους συνδυασμούς υποψηφίων να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους, απαιτώντας τη διεξαγωγή εκλογών με κάλπη και όχι ηλεκτρονικά.

Το Δ.Σ. του ΠΣΕ ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ-ΕΦΚΑ)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το