Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για την ολιγοήμερη εκεχειρία

Μια υποχώρηση του σιωνισμού και του δυτικού ιμπεριαλισμού

Μια «αθόρυβη» νίκη της αντίστασης και της αλληλεγγύης

Μπορεί η δυτική προπαγάνδα να παρουσιάζει την ολιγοήμερη κατάπαυση ως αποτέλεσμα της «ανθρωπιστικής» της «αγωνίας και δράσης», ή το ισραηλινό κράτος να την προβάλλει ως αποτέλεσμα της δικής του «σιδηράς πυγμής», όμως η αλήθεια βρίσκεται μακριά από τις προπαγανδιστικές κατασκευές του σιωνισμού και των ιμπεριαλιστών προστατών του.

Άλλωστε, τα όσα έλεγαν όλοι αυτοί, δύο-τρεις μέρες πριν την επίτευξη συμφωνίας, είναι αποκαλυπτικά για τις πραγματικές επιδιώξεις τους. Δεν έκαναν άλλο από το να επαναλαμβάνουν διαρκώς τα αδιανόητα για το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» και να απορρίπτουν κάθε στιγμή οποιοδήποτε αίτημα ή ερώτημα για παύση των βομβαρδισμών και της γενοκτονίας. Αυτό έκαναν οι ιμπεριαλιστές της Δύσης και οι λακέδες τους στον ΟΗΕ. Αυτό έκαναν και απέναντι σε κάθε φωνή, πρωτοβουλία ή διαμαρτυρία που απαιτούσε κατάπαυση του πυρός, όχι στην γενοκτονία. Την καταδίωξαν και την κατέστειλαν. Όπως έγινε με συγκεντρώσεις, με συνδικάτα, με αγωνιστές ή με οποιονδήποτε ακτιβισμό ακόμη και σε ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Δύο μέρες πριν ο Μπάιντεν δήλωνε «κάθε κατάπαυση του πυρός είναι χρόνος που θα εκμεταλλευτεί η Χαμάς -όχι είναι αδύνατον». Με τον Σολτς να ακολουθεί ακαριαία «όχι σε κάθε κατάπαυση του πυρός -είναι υπέρ των τρομοκρατών». Ακόμα χειρότερα ψήφιζαν και έλεγαν οι Βρετανοί στο κοινοβούλιό τους. Όλοι οι «δημοκράτες» της Δύσης, απέρριπταν κάθε σενάριο εκεχειρίας. Όσο για τους ίδιους τους δολοφόνους σιωνιστές του Ισραήλ, από την αρχή ξεκαθάριζαν ότι δεν θα υπάρξει καμία εκεχειρία και ότι αυτοί οι ίδιοι θα απελευθερώσουν του ομήρους.

Στην απότομη αλλαγή στάσης των δολοφόνων του σιωνισμού και των ιμπεριαλιστών μεντόρων του δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος ανθρωπιστικής διάθεσης. Η κωλοτούμπα και η αποδοχή της συμφωνίας από τους κατά συρροή εγκληματίες έχει να κάνει με το γεγονός ότι μετά από ενάμιση μήνα ανηλεών βομβαρδισμών, εγκλημάτων κάθε είδους, δολοφονιών χιλιάδων παιδιών και αναρίθμητων και ανείπωτων φρικαλεοτήτων που διέπραξαν, η Παλαιστινιακή αντίσταση αντέχει και μάχεται σθεναρά!

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά τους. Και αποκλειστικά τέτοιοι είναι οι λόγοι που τους οδήγησαν σε υποχώρηση.

Η ασίγαστη Παλαιστινιακή αντίσταση

Ο ηρωισμός ενός λαού που αποκλεισμένος σε μια φυλακή, διψασμένος και πεινασμένος, με τους πυραύλους και τις βόμβες των ισραηλινών να του κρύβουν τον ήλιο, στέκεται όρθιος και πολεμάει. Και αυτό -ό,τι και να λένε οι απολογητές των κατοχικών δυνάμεων και των νέων ανείπωτων εγκλημάτων τους- δεν το περίμεναν. Και όσο και αν το αρνείται η άθλια δυτική προπαγάνδα, πολεμάει με αξιώσεις.

Τέτοιες που δημιουργεί πολιτικούς τριγμούς στις σφαίρες επιρροής της Δύσης και ειδικά στην περιοχή της Μ. Ανατολής.

Η αλληλεγγύη των λαών

Σε όλο τον κόσμο και ειδικά στις χώρες της Δύσης που οι λαοί τους χρειάστηκε να αναμετρηθούν με μια γκεμπελική προπαγάνδα, ένα ποτάμι αλληλεγγύης έχει πλημμυρίσει κάθε γωνιά της Γης. Δημιουργώντας ειδικά στους δυτικούς προστάτες (ΗΠΑ-ΕΕ) της σιωνιστικής γενοκτονίας σοβαρά πολιτικά προβλήματα.

Οι εσωτερικές αναταράξεις στο Ισραήλ

Η Παλαιστινιακή αντίσταση έχει προκαλέσει σοβαρές απώλειες στο στρατό κατοχής. Και παρά τις απώλειες και τις σχετικές υποσχέσεις, ο ισραηλινός στρατός δεν κατάφερνε να φέρει πίσω ομήρους. Με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιδράσεις ακόμη και μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό. Και σίγουρα στους κόλπους του λαού που μαζί με τις δημοκρατικές αντικατοχικές φωνές, που εξακολουθούν να επιβιώνουν στο φασιστικό σιδηρόφρακτο κράτος, συγκροτούν ένα όλο και πολυπληθέστερο σώμα αμφισβήτησης του πολέμου.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους, το Ισραήλ και η Δύση υποχρεώθηκαν σε μια υποχώρηση. Και όσο και αν στη δυτική προπαγάνδα η απελευθέρωση ομήρων παρουσιάζεται ως μια μονομερής πράξη, στην πραγματικότητα πρόκειται για ανταλλαγή ομήρων. Ανταλλαγή 50 ισραηλινών ομήρων με 150 Παλαιστίνιους ομήρους-πολιτικούς κρατούμενους από τους χιλιάδες που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Πρόκειται για αυτό που οι Παλαιστίνιοι ζητούσαν από την αρχή.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους πρόκειται για μια νίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης. Μικρή αλλά σημαντική. Πρόκειται για μια νίκη του παγκόσμιου κινήματος αλληλεγγύης.

Επειδή ακριβώς, για τους αιμοσταγείς κύκλους του σιωνισμού, αυτή η «συμφωνία» συνιστά μια υποχώρηση, θα κάνουν τα πάντα να την υποσκάψουν και να την προσαρμόσουν στο αφήγημά τους. Λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη της «κατάπαυσης πυρός» ο σιωνιστικός στρατός βομβάρδισε σχολείο του ΟΗΕ στο οποίο είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές της Γάζας. Επισήμως καταγράφονται 27 νεκροί και 100δες τραυματίες. Πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες-εκτοπισμένοι στη Γάζα αναζητούν καταφύγιο σε τέτοιες δομές. Είναι βέβαιο ότι τέτοιες ενέργειες υποσκάπτουν την έναρξη και την τήρηση της συμφωνίας και είναι αμφίβολο εάν ακόμη και αυτή η ολιγοήμερη κατάπαυση τελικά θα υπάρξει.

Άλλωστε η «κατάπαυση του πυρός» και η «κατοχική ειρήνη» που έχει γίνει η καραμέλα της σοσιαλδημοκρατικής πτέρυγας στη Δύση, είναι βέβαιο ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προοδευτική-δίκαιη λύση. Μόνη πραγματική λύση αποτελεί η παύση της ισραηλινής κατοχής και των εποικισμών και η δικαίωση του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη πατρίδα.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα βασικό και κρίσιμο συμπέρασμα από τις τελευταίες εξελίξεις. Για μια ακόμη φορά, ο αδούλωτος λαός της Παλαιστίνης έστειλε ένα μήνυμα στους λαούς του κόσμου, το οποίο στοιχειώνει τους ιμπεριαλιστές δυνάστες. Τα πιο σύγχρονα όπλα, οι αποτρόπαιοι ισοπεδωτικοί βομβαρδισμοί και οι ναζιστικές φρικαλεότητες των ισραηλινών δεν αρκούν για να υποτάξουν έναν λαό που αγωνίζεται για την ελευθερία του. Έναν λαό που κόντρα στους αρνητικούς συσχετισμούς και τις δυσκολίες, συνεχίζει με ακατάβλητη πίστη στην δύναμη του αγώνα του, μέχρι την τελική νίκη. Για αυτό τον φοβούνται. Για αυτό υποχωρούν.

Νίκη στην Παλαιστινιακή αντίσταση!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

24/11/2023

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το