Ανακοίνωση του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ημαθίας για την επίσκεψη του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας στη Βέροια

Επίσκεψη πραγματοποίησε την Πέμπτη 27/10 ο Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας και συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς Γυμνασίου, Λυκείων και Δημοτικού.

Στόχος του προφανώς να υπερασπιστεί τη αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου- απέναντι στην οποία αναπτύσσονται ισχυρές αντιστάσεις από μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας- στο πλαίσιο βέβαια της γενικότερης προεκλογικής περιόδου που διάγει η χώρα μας αλλά και ενόψει των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Θέσαμε το ζήτημα έγκαιρα στην ΕΛΜΕ προκειμένου να λάβει αγωνιστικές αποφάσεις για την «υποδοχή» του, όπως συνέβη και με την επίσκεψη της υπουργού,Ν.Κεραμέως . Όμως η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ απαξίωσε ακόμη και να απαντήσει επιβεβαιώνοντας έτσι έμπρακτα τη συνεργασία που έχει συναφθεί μεταξύ των κυβερνητικών συνδικαλιστικών παρατάξεων ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ που εκφράζεται και στο ζήτημα της στήριξης των ηλεκτρονικών εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, αλλά και σε στρατηγικής σημασίας θέματα για το μέλλον του σχολείου που επισφραγίστηκε και στο συνέδριο του κλάδου ,υποσκάπτοντας το αγωνιστικό του φρόνιμα.

Τα όσα ανέφερε ο Γ.Γ. προφανώς και δεν έπεισαν ούτε για τις «καλές προθέσεις», ούτε  και για την ουσία της ακολουθούμενης πολιτικής τόσο απέναντι στα καυτά προβλήματα της εκπαίδευσης, όσο και στα προβλήματα των λειτουργών της.

Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα, απέχοντας στις εκλογές-απάτη για τα υπηρεσιακά συμβούλια στις 5 Νοέμβρη και συμμετέχοντας στην πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το