Με ανακοίνωσή της η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ γνωστοποιεί την απόφασή της να πάρει μέρος στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Οκτώ­βρη. Στη σχετική της ανακοίνωση η δημοτική κίνηση μεταξύ άλλων αναφέρει.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ θα πάρει μέρος για μια ακόμα φορά στις δημοτικές εκλογές της πόλης, με κεντρικό σύνθημα: «Με τους αγώνες, το λαό και την αριστερά», που προσδιορίζει και το βασικό πολιτικό της προσανατολισμό με τον οποίο θα δώσει τη μάχη των εκλογών. Τα μέλη και οι φίλοι της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ έχουν πλούσια εμπειρία αφού άλλωστε και η ίδια η κίνηση δημιουργήθηκε μέσα στους μεγάλους αγώνες του λαού και της νεολαίας της Ηλιούπολης ενάντια στην εγκατάσταση σταθμού υπερυψηλής τάσης (ΚΥΤ) το 1998. Τα τελευταία 12 χρόνια η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ είχε έκφραση και στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, αφού είχε καταφέρει να εκλέγει δημοτικό σύμβουλο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με το γνωστό νόμο Βορίδη, επιχειρεί να στραγγαλίσει τις λεγόμενες μικρές παρατάξεις και να τις αποκλείσει απ’ τα δημοτικά συμβούλια, απαιτώντας υψηλά ποσοστά για την εκλογή έστω και ενός συμβούλου.

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν στις 8 και 15 Οκτώ­βρη, θα γίνουν λίγους μήνες μετά τις διπλές βουλευτικές εκλογές του Μάη-Ιούνη που διαμόρφωσαν μια νέα πολιτική κατάσταση με την επικράτηση ξανά της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας. Το νέο πολιτικό σκηνικό χαρακτηρίζεται από την επίθεση των αντιδραστικών δυνάμεων με επικεφαλής τη ΝΔ του Μητσοτάκη, που ξεκίνησε ήδη να προωθεί όλα τα βάρβαρα, αντεργατικά μέτρα και νόμους που είχαν έτοιμα για να εφαρμόσουν την επομένη των εκλογών. Βρισκόμαστε μπροστά, παρά τις κούφιες δημαγωγίες της κυβέρνησης, σε νέες σφοδρές αντιλαϊκές ανατροπές, νέο χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ένταση του αυταρχισμού, απογείωση της προκλητικής στήριξης της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και των ξένων πολυεθνικών, πλήρη ευθυγράμμιση με όσα προστάζουν οι ξένοι δυνάστες του λαού και της χώρας, οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, όντας τμήμα του προοδευτικού και αριστερού κόσμου, θα παλέψει στο πλάι του λαού για τα πραγματικά του προβλήματα, ενάντια στην πολιτική της φτώ­χειας, της εξωφρενικής ακρίβειας, της ανεργίας, της μισοδιαλυμένης υγείας και παιδείας, ενάντια στον πόλεμο και το φασισμό, για το ψωμί, τη δουλειά, την ειρήνη, την προκοπή του λαού μας.

Στην ανακοίνωση της επίσης η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, κάνει αναφορά στα βασικά προβλήματα της πόλης. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η Ηλιούπολη, μια συνοικία με σοβαρά πλεονεκτήματα τόσο για τη δόμησή της όσο και το πράσινο, κινδυνεύει να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο εξαιτίας της ανικανότητας και της αδιαφορίας της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Η πόλη βρίσκεται σε μόνιμο σκοτάδι που θυμίζει πόλη σε εμπόλεμη κατάσταση, αφού οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής να προωθήσει κάποιες λύσεις είχαν πολύ έντονο άρωμα σκανδάλου και μίζας με αποτέλεσμα να μην τολμάει τελικά η απερχόμενη διοίκηση να προχωρήσει στην υλοποίησή του». Τέλος σε ό,τι αφορά την κυκλοφοριακή ασφυξία που υφίσταται η πόλη, αφού είναι υποχρεωμένη να δέχεται όλη την υπερτοπική κίνηση του άξονα Αλίμου–Κατεχάκη, δεν υπάρχει καμία λύση. Αλλά και καμία λύση δεν φαίνεται στα επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι πολύ δύσκολη όλες σχεδόν τις ώρες της ημέρας.

Την επόμενη περίοδο, τα μέλη και οι φίλοι της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ θα δώσουν τη μάχη των δημοτικών εκλογών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που βάζει η εκλογική νομοθεσία, με στόχο να κάνει γνωστή σε κάθε συμπολίτη μας τις θέσεις της και τις ιδέες της, έτσι ώστε να αποκρουστούν διάφορα σενάρια που σχεδιάζουν διάφοροι παράγοντες που εμφανίστηκαν «για να σώσουν για μια ακόμα φορά την πόλη».

Επικεφαλής του συνδυασμού θα είναι ο Γιώργος Σόφης, δημοτικός σύμβουλος στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το