Συνεδρίασε την Παρασκευή 31 Αυγούστου η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Η συζήτηση για την πολιτική κατάσταση, εστίασε στις εσωτερικές εξελίξεις, και κύρια στην κυβερνητική απάτη του λεγόμενου «τέλους των μνημονίων», που δεν αποτελεί παρά ένα προκάλυμμα για τη συνέχιση και την αναβάθμιση της αντιλαϊκής –αντεργατικής επίθεσης της άρχουσας τάξης των ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης. Ένα προκάλυμμα μπροστά στο νέο γύρο της επίθεσης και στην εφαρμογή, όχι μόνο των μέχρι τώρα μέτρων, αλλά και των «συμφωνηθέντων» του περασμένου Ιούνη ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ. Μέσα σ ένα διεθνές σκηνικό, όπου η όξυνση των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας), που εκφράστηκε αμείωτα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, παράγει συνέχεια νέα επικινδυνότητα για την περιοχή (Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειος, Ελληνοτουρκικά, ΠΓΔΜ αλλά και συνολικότερα στα Βαλκάνια).

Διατυπώθηκε η ανάγκη να υπάρξει κεντρική τοποθέτηση της ΛΑ-ΑΑΣ γι’ αυτά τα ζητήματα και τέθηκε πρόταση, το επόμενο διάστημα να πάρει η ΛΑ-ΑΑΣ πρωτοβουλίες καταγγελίας της απάτης αυτής και προβολής της αγωνιστικής διεξόδου για το λαό, ενώ κλήθηκαν τα τοπικά σχήματα να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις, όπου να συζητηθούν οι πολιτικές εξελίξεις, τα προβλήματα και τα μέτωπα πάλης των περιοχών τους και η δραστηριότητα που μπορούν να αναπτύξουν το επόμενο διάστημα.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να ενταθούν οι παρεμβάσεις των συνοικιακών σχημάτων, βαδίζοντας προς τη φετινή ΔΕΘ, όπου η κυβέρνηση τιμά τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές, με κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση της Συνεργασίας και στη διαδήλωση.

Τονίστηκε πως η μαζική δολοφονία με την πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλη, αποτελεί ένα ακόμα έγκλημα του συστήματος του κέρδους, της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης καθώς και των κυβερνήσεων – διαχειριστών του. Με αφορμή πρόταση για άμεση παρέμβαση (πριν τη ΔΕΘ) στη Ραφήνα, άνοιξε γενικότερη συζήτηση για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι παρεμβάσεις της ΛΑ-ΑΑΣ, όπου εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις

Τέλος σημειώθηκε ότι πρέπει να απασχολήσει τις δυνάμεις της ΛΑ-ΑΑΣ το θέμα πως θα προσελκύσει στις γραμμές της ευρύτερο αγωνιστικό δυναμικό, ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη στον προγραμματισμό δράσης της ΛΑ-ΑΑΣ οι πολιτικές εξελίξεις που θα προκύψουν και υπενθυμίστηκαν εκκρεμότητες που πρέπει να λυθούν (ζήτημα blog κλπ.).

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το