Την Τετάρτη 10 Απρίλη συνεδρίασε η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Η συζήτηση για τις διεθνείς εξελίξεις εστίασε στα μέτωπα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων της τελευταίας περιόδου, που είτε γνωρίζουν νέες εξάρσεις (μάχες φατριών στη Λιβύη με αιματηρό κόστος για το λαό), είτε συνεχίζουν να εντείνονται στην περιοχή μας (Μέση Ανατολή, Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειος) με επικίνδυνες περιπλοκές και συνέπειες (επισκέψεις Τσίπρα και Τούρκου υπουργού Άμυνας Ακάρ στη Βόρεια Μακεδονία, για τη ΝΑΤΟϊκή «ασφάλεια», επιδίωξη αγοράς των ρωσικών S-400 από την Τουρκία, ρόλος του Ισραήλ στην περιοχή κοκ), αλλά και στους τριγμούς μέσα στην ιμπεριαλιστική ΕΕ (εξελίξεις με το Brexit).

Στο εσωτερικό της χώρας, το κλίμα διαμορφώνεται προεκλογικό, με το λαό στη γωνία και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα να στηρίζουν τη συνέχιση της ύπαρξης των αντιμαχόμενων πυλώνων του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. που διεκδικούν την εκ νέου διαχείριση του συστήματος, όποτε πραγματοποιηθούν οι εκλογές.

Τη συζήτηση απασχόλησαν και τα νέα διαλυτικά – εκφυλιστικά φαινόμενα στο συνδικαλισμό, έξω απ΄ τις εργαζόμενες μάζες, με «μπράβους», «ακτιβισμούς» και κρατικές παρεμβάσεις, με αφορμή το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Για τη φετινή Πρωτομαγιά αποφασίστηκε η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία να πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα, με ανοικτό το ενδεχόμενο κοινής συγκέντρωσης – συμπόρευσης με άλλες συλλογικότητες και δυνάμεις και να βγάλει προκήρυξη.

Συζήτηση έγινε και για τον απολογισμό της παρέμβασης της Συνεργασίας στη διαδήλωση του Σαββάτου 7/4 για τα 70 χρόνια απ΄ την ίδρυση του ιμπεριαλιστικού συνασπισμού του ΝΑΤΟ, όπου αναδείχθηκε ξανά το έλλειμμα του μαζικού λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το