ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η εσπευσμένη ανάκληση της απόφασης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης για την «απαλλαγή» από τα διοικητικά της καθήκοντα, της Υποδιευθύντριας του Μ/κού Δημοτικού Σχολείου Εχίνου, αποτελεί μία σημαντική νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος στον αγώνα που δίνουμε ενάντια στην προσπάθεια επιβολής της κατηγοριοποίησης εκπαιδευτικών, σχολείων, μαθητών μέσω της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Η απόφαση ανάκλησης, σε χρονικό διάστημα τριών ημερών από την αρχική απόφαση, επιβεβαίωσε περίτρανα τον χαρακτηρισμό από μέρους μας της απόφασης ως παράνομης, εντελώς αυθαίρετης και πρωτοφανούς!

Η δικαιολογία της ανάκλησης με την επίκληση «εσφαλμένης υπαγωγής των πραγματικών περιστατικών στον συγκεκριμένο κανόνα δικαίου, ήτοι στην παρ. 8 του άρθρου 56 του ν. 4823/2021 (Α’136)», επιχειρεί να αποκρύψει την πραγματική αιτία της ανάκλησης: ότι δεν μπορεί κανένας –απλός εκπαιδευτικός ή στέλεχος της εκπαίδευσης να τιμωρηθεί, επειδή ασκεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της συμμετοχής σε απεργία! Με αυτό τον τρόπο κατέπεσε η απόπειρα της εκπαιδευτικής ιεραρχίας στην περιφέρειά μας να ‘’εγκαινιάσει’’ πρακτικές συνδικαλιστικών διώξεων μιας και ήταν η πρώτη απόφαση πανελλαδικά με τέτοιο περιεχόμενο.

Είναι ξεκάθαρο πως κανένας εκπαιδευτικός ή στέλεχος της εκπαίδευσης δεν μπορεί να τιμωρηθεί, επειδή ασκεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της συμμετοχής σε απεργία.

Αντίθετα όσοι παρεμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση υπέχουν πειθαρχικές και νομικές ευθύνες.

Σημαντικό ρόλο για την επιτυχία της ανάκλησης της απόφασης έπαιξαν η άμεση ενημέρωση του ΔΣ του συλλόγου από την θιγόμενη συναδέλφισσα και η άμεση και αποφασιστική αντίδραση τόσο του σωματείου όσο και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Έτσι η προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων–ιδίως των νεοδιόριστων-όχι μόνο έπεσε στο κενό, αλλά γύρισε μπούμερανγκ.

Αποδείχθηκε ότι η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός της διοίκησης μπορεί να ηττηθεί με την ενότητα, την αποφασιστικότητα και τη δυναμική αντίδραση του αγωνιζόμενου κλάδου!

Ο αγώνας μας ενάντια στην αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση είναι δίκαιος και νόμιμος. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά μέχρι την νίκη!

ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ στο σωματείο μας μπορούμε να νικήσουμε!

Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 2 μμ στη Δ/νση ΠΕ Ξάνθης

Κλιμακώνουμε με συγκέντρωση –πορεία για ακρίβεια-αυξήσεις στους μισθούς

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στις 6 μμ στην κεντρική πλατεία Ξάνθης

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Ντούμος Δημήτρης Νταμάκης Θεολόγος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το