Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την αστυνομική βαρβαρότητα που βίωσαν 10 μαθητές από το ΕΠΑΛ Αγ. Ι. Ρέντη τη Δευτέρα βράδυ που προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Αγ. Ι. Ρέντη και κρατήθηκαν μέχρι σήμερα το πρωί, χωρίς να ενημερωθούν άμεσα οι γονείς τους και το σχολείο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες οι δέκα μαθητές που βρίσκονταν έξω από τον χώρο του ΕΠΑΛ Ρέντη προσήχθησαν από άνδρες της ομάδας Δίας το βράδυ της Δευτέρας για απόπειρα κατάληψης. Πώς στοιχειοθετείται αυτή η κατηγορία της «απόπειρας» μόνο η αστυνομική αυθαιρεσία γνωρίζει που σε λίγο θα συλλαμβάνει ανήλικα παιδιά και για εγκλήματα σκέψης! Οι μαθητές κρατήθηκαν στο τμήμα Αγ. Ι. Ρέντη μέχρι τις 01:00 της Τρίτης, χωρίς να ενημερωθούν οι γονείς επίσημα. Πέντε από τους μαθητές μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Λιοσίων και το πρωί οδηγήθηκαν στο τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας.  Απειλήθηκαν και τρομοκρατήθηκαν  από αστυνομικούς να βάλουν υπογραφή ότι ήθελαν να καταλάβουν το σχολείο, αλλιώς θα έμπλεκαν με εισαγγελείς. «Βάλτε μια υπογραφή να φύγετε, αλλιώς θα μπλέξετε με εισαγγελείς», όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι μαθητές. Σήμερα το πρωί αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να ενημερωθεί ακόμα και το σχολείο.

Πρόκειται για ένα ακόμα σοβαρό κρούσμα αστυνομικής βαρβαρότητας που δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο από την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία. Ήδη έχουν ενημερωθεί φορείς και θα υπάρχουν εξελίξεις.

Να θυμίσουμε ότι καθημερινά είναι τα κρούσματα αστυνομικών παρεμβάσεων και αυθαιρεσιών στα σχολεία. Μόλις προχτες έγινε γνωστό ότι από το 1ο Γυμνάσιο Κιάτου εκπαιδευτικός προσήχθη αναίτια στο Αστυνομικό Τμήμα. Όλο και στενεύει ο κλοιός της αστυνομίας στα σχολεία. Ούτε λίγο ούτε πολύ η αστυνομία αναγορεύεται σε επόπτη της λειτουργίας των διοικητικών αρχών της εκπαίδευσης, τις υπερβαίνει και τις υποκαθιστά. 

Αν δεν υπάρχει άμεση αντίσταση και πάλη η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μαθητών και εκπαιδευτικών και για τη λειτουργία των σχολείων. Άλλωστε αναμένονται θεσμικές παρεμβάσεις της Ν. Κεραμέως που με δούρειο ίππο τον ενδοσχολικό εκφοβισμό θα νομιμοποιήσουν κάθε παρέμβαση της αστυνομίας.

πηγή: drepani.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το