Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων εξήγγειλαν οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα με βασικό αίτημα τη μισθολογική διαφορά.

Η νέα απεργία αφορά πιλότους και τα τμήματα μεταφοράς επιβατών και φορτίων της αεροπορικής εταιρείας, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο Vereinigung Cockpit (VC), το οποίο συσπειρώνει περισσότερους από 5.000 πιλότους. Οι κυβερνήτες επιβατικών αεροσκαφών θα απεργήσουν αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη ενώ οι εργαζόμενοι στα άλλα δύο τμήματα θα απεργήσουν από Τετάρτη ως Παρασκευή. Το VC αξιώνει αύξηση 5,5% των μισθών φέτος και αυτόματη αντιστάθμιση πληθωρισμού έπειτα από αυτό.

«Δεν έχουμε ακόμα λάβει μια ικανοποιητική προσφορά από την πλευρά της εργοδοσίας. Πρόκειται για μια απογοητευτική, χαμένη ευκαιρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου VC, Ματίας Μπάιερ. «Θέλουμε λύσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», απάντησε ο εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου της Lufthansa, Μίκαελ Νίγκερμαν, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία έκανε μια καλή και ισορροπημένη προσφορά προς τους εργαζόμενους. Τους κατηγόρησε μάλιστα, ότι με την απεργία απλά θα ταλαιπωρήσουν χιλιάδες επιβάτες.

Η γερμανική εταιρεία έχει προτείνει αύξηση 900 επιπλέον ευρώ στη βασική μηνιαία αμοιβή των πιλότων, η οποία υποσχέθηκε να καταβληθεί σε δύο στάδια.

Την περασμένη εβδομάδα εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της απεργίας και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και αυτή τη φορά. Όλα αυτά μετά από ένα προβληματικό για το επιβατικό κοινό καλοκαίρι λόγω της έλλειψης προσωπικού σε πολλούς αερομεταφορείς μετά τις απολύσεις και τις αποχωρήσεις εν μέσω της πανδημίας.

Τον περασμένο μήνα ο γερμανικός αερομεταφορέας ήρθε σε συμφωνία με το προσωπικό εδάφους ως προς τα μισθολογικά τους αιτήματα προκειμένου να ανακόψει το μαζικό κύμα αποχωρήσεων των εργαζομένων της. Ωστόσο, την ίδια στιγμή η Lufthansa επιβεβαίωσε την ακύρωση πολλών δρομολογίων από το χειμερινό της πρόγραμμα και μέχρι τις 26 Μαρτίου του 2023 λόγω έλλειψης προσωπικού!  

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το