Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), «οι σχολικές αίθουσες με πλήρη σύνθεση, η διδασκαλία στις τάξεις, όλες οι σχολικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις είναι πολύ πιθανό να ευθύνονται για την ταχύτερη εξάπλωση του κορονοϊού στα σχολεία».

Μια υπόδειξη που ωστόσο δεν εισακούστηκε από πολλές κυβερνήσεις. Το Ισραήλ, για παράδειγμα, με πληθυσμό εννέα εκατομμύρια, αφού εφάρμοσε ένα αυστηρό λοκντάουν τον Φεβρουάριο, που φάνηκε να περιορίζει γρήγορα τη διάδοση των κρουσμάτων, αποφάσισε στα τέλη Μαΐου να ξανανοίξει πρόωρα τα σχολεία. Ετσι όμως, ήδη από τον Ιούνιο, τα σχολεία έγιναν η δεύτερη μεγαλύτερη εστία μόλυνσης στη χώρα, καθώς τουλάχιστον 2.026 νέα άτομα -μεταξύ των οποίων μαθητές, καθηγητές και το λοιπό σχολικό προσωπικό- βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Η νεοεκλεγείσα ισραηλινή κυβέρνηση εξήγγειλε σειρά έκτακτων μέτρων για τα σχολεία, όπως την υποχρεωτική χρήση μάσκας, την καθημερινή καθαριότητα και τον αερισμό των αιθουσών, την αυστηρή τήρηση των αποστάσεων, το συχνό πλύσιμο των χεριών. Μέτρα υγιεινής που, δυστυχώς, αποδείχτηκαν πρακτικώς ανεφάρμοστα στα περισσότερα σχολεία της χώρας, όπου σε αίθουσες 46 τετραγωνικών μέτρων στοιβάζονται έως και 38 μαθητές.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το