Tην αλληλεγγύη του εκφράζει τo Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στο Γρηγόρη Καλομοίρη, πρώην πρόεδρο της ΟΛΜΕ και εκπρόσωπο της συνδικαλιστικής παράταξης του ΜΕΤΑ, στον Γιώργη Χρήστου, δημοσιογράφο και αρχισυντάκτη της ιστοσελίδας ErgasiaNET και στον τότε εργαζόμενο της εταιρείας «Commercial Value», Μίλτο Αλικαρίδη, των οποίων η δική θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Οι τρεις προαναφερόμενοι διώκονται για συκοφαντική δυσφήμιση, κατόπιν σχετικής κατάθεσης αγωγής της «Commercial Value», για άρθρο που δημοσιεύτηκε στο ErgasiaNET, στις 23 Μαρτίου 2017 και αφορούσε σε δυσμενή μεταβολή του εργασιακού καθεστώτος υπαλλήλου της εταιρείας.

Η ιστοσελίδα ErgasiaNET είναι μια εργατική ιστοσελίδα, που εδώ και πολλά χρόνια υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταγγέλλει την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων, καθώς και τον αυταρχισμό, τη βία και τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων.

ΜΕΤΑ: Απάντηση στο εξώδικο της «Commercial Value»

Στις 23 Μαρτίου 2017, στην ιστοσελίδα του ΜΕΤΑ, ergasianet.gr, δημοσιεύτηκε άρθρο για την περίπτωση του εργαζόμενου και μέλους της παράταξης Μίλτου Αλικαρίδη και την αντιμετώπιση του από την πλευρά του εργοδότη, στο χώρο εργασίας του, στην «Commercial Value ΑΑΕ».

Να επισημάνουμε ότι ο Μίλτος Αλικαρίδης εργάζεται ως μηχανογράφος εδώ και 30 χρόνια στον χώρο των ασφαλιστικών εταιρειών, είναι ενεργός συνδικαλιστής και ότι έχει προσφύγει και στο ΣΕΠΕ για την περίπτωση της «Commercial Value».

Ως απάντηση, η «Commercial Value» μάς απέστειλε το πιο κάτω εξώδικο το οποίο και δημοσιεύουμε. Μπορεί να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του:

Κύριε/Κυρία Διαχειριστά της ιστοσελίδας,

Εκπροσωπώ την εκκαθαρίστρια της υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρείας «Commercial Value ΑΑΕ» κ. Ελπινίκη Καράμπαλη, καθώς και την υπό εκκαθάριση ασφαλιστική εταιρεία «Commercial Value ΑΑΕ».

Με έκπληξη αναγνώσαμε, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που είχαμε από τρίτους και εργαζόμενους στην υπό εκκαθάριση ασφαλιστική εταιρεία, την από 23/3/2017 ανάρτησή σας με τον τίτλο «Τρομοκρατία και εργασιακές βλαπτικές μεταβολές στην «Commercial Value AAE», για τις καρέκλες των «ημετέρων»» η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας κατά την ως άνω ημερομηνία, χωρίς μάλιστα να αναφέρεται και ο συντάκτης αυτής (σύνδεσμος ιστοσελίδας:

Καθ’ όσον θεωρούμε ότι οι χαρακτηρισμοί που βρίσκονται στην εν λόγω ανάρτηση είναι δυσφημιστικοί και συκοφαντικοί ως προς το πρόσωπο της εκκαθαρίστριας κ. Καράμπαλη ατομικώς, αλλά και με την ιδιότητά της ως ασφαλιστικής εκκαθαριστού της υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρείας «Commercial Value AAE», καθώς επίσης είναι και δυσφημιστικοί ως προς αυτή καθεαυτή την υπό εκκαθάριση ασφαλιστική εταιρεία «Commercial Value AAE», ζητούμε την άμεση εξαφάνιση της εν λόγω ανάρτησης και την μη επανάληψη αυτής στο μέλλον.

Σας ενημερώνουμε δε, ότι ήδη στις 12/4/2017 καταθέσαμε την με αρ. πρωτ. 1050/4/1683 από 10/4/2017 έγκλησή μας κατά του πρώην εργαζόμενου στην εκκαθάριση Μιχαήλ Αλικαρίδη και κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης (363 ΠΚ) και της δυσφήμισης ανωνύμου εταιρείας (364 ΠΚ) και η υπόθεση διερευνάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών. Σας δηλώνουμε δε, ότι σκοπεύουμε να ασκήσουμε όλα τα προβλεπόμενα ένδικά μας βοηθήματα προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε αντίστοιχη προσβλητική ανάρτηση στο μέλλον καθώς και για να απαλειφθεί από την ιστοσελίδα σας η ως άνω ανάρτηση άμεσα, μετά την λήψη της παρούσας.

Με εκτίμηση,
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το