ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  • ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΞΕΚΛΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ «ΚΟΙΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» ΤΗΣ Ε.Ε

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον πρόσφατο αντιαγροτικό νόμο (4685/20), επιβεβαιώνει την πάγια πια κοινωνική πεποίθηση ότι αξιοποιεί την πανδημία, για να θεσπίσει τα πιο αντιδραστικά μέτρα, κατεδαφίζοντας θεμελιώδεις κατακτήσεις και δικαιώματα σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου. Έτσι, ενώ υποχρηματοδοτεί την Υγεία(17% ), εν μέσω πανδημίας, και εκθέτει το λαό στον ύψιστο υγειονομικό κίνδυνο, διαλύοντας το ΕΣΥ και δείχνοντας εγκληματική περιφρόνηση στις ανάγκες της υγειονομικής προστασίας του λαού, την ίδια στιγμή καταθέτει στη βουλή και ψηφίζει σωρεία αντιδραστικών μέτρων που διαλύουν την παιδεία, ιδιωτικοποιούν το Πανεπιστήμιο, εισάγουν, με το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο για την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΠΟΛΥΣΗ, τα ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια στην εκπαίδευση, με στόχο την ακόμη πιο ταξική δόμηση του σχολείου.

Στο ίδια πλαίσιο, η δεξιά κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία, για να «πιάσει στον ύπνο» τους φτωχούς αγρότες, κτηνοτρόφους και γεωργούς, ιδιαίτερα της ορεινής και ημιορεινής ζώνης, εκδίδοντας τους περίφημους ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ, μέσω των οποίων ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ, με τον πιο κυνικό και βάρβαρο τρόπο, τα κληρονομημένα επί δεκαετίες και αιώνες ακόμη δικαιώματα της ιδιοκτησίας των βιοπαλαιστών, μικρών ιδιοκτητών γης, είτε πρόκειται για «κτηνοτροφικές ζώνες» (χειμαδιά), είτε για χωράφια. Η κυβέρνηση του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» εκμεταλλεύεται τον κοινωνικό εγκλεισμό, τα προβλήματα ανάπτυξης της συλλογικής δράσης, για να… επιτεθεί και στον φτωχό αγρότη, κτηνοτρόφο και γεωργό, ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΣ το μικρό αγροτικό του κλήρο, στους «ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ».

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της ΝΔ, εν ριπή οφθαλμού, ΑΚΥΡΩΝΕΙ τα ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΩΜΑΤΑ του φτωχού αγρότη, δικαιώματα που ποτέ το ελληνικό κράτος δεν ενδιαφέρθηκε να του αναγνωρίσει με επίσημους τίτλους ιδιοκτησίας, συγκροτώντας εγκαίρως το Εθνικό Κτηματολόγιο και κατοχυρώνοντας τους ξωμάχους στη γη, στην οποία ιστορικά, από τη μια γενιά στην άλλη, κληροδοτούνται τα δικαιώματα κατοχής και χρήσης. Τώρα, εν μέσω πανδημίας, σε συνθήκες κοινωνικής καταχνιάς και πολιτικού ζόφου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο «επαγγελαματίας» των ιδιωτικοποιήσεων από το χώρο της Ενέργειας, εκδίδει τους περίφημους «Δασικούς Χάρτες», με τους οποίους μετατρέπει τους μικροϊδιοκτήτες σε ΑΚΤΗΜΟΝΕΣ, ιδιαίτερα στην ορεινή και ημιορεινή ζώνη της Κρήτης.

Ο εμπαιγμός μάλιστα της Κυβέρνησης κορυφώνεται, με την απαίτησή της να υποβάλουν εντάσεις οι χειμαζόμενοι αγρότες, εντός τριμήνου(!), προσκομίζοντας τους τίτλους ιδιοκτησίας, που δεν κατοχύρωσε, εδώ και δυο αιώνες ,το ίδιο το κράτος! Πέρα από τη βαρβαρότητα αυτού του μέτρου, η κυβέρνηση επιβαρύνει τους αγρότες περαιτέρω με τα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη των προσφυγών και των συνολικών δικαστικών εξόδων.Μετά τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές, τους υγειονομικούς, υπό διωγμό τίθενται και οι μικροί αγρότες, οι ξωμάχοι, στο βωμό του ενεργειακού και τουριστικού κεφαλαίου.

Οι στόχοι της Κυβέρνησης της ΝΔ είναι προφανείς:

  • Να υλοποιήσει τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ, η οποία –μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π)- επιτάσσει την εξάλειψη του μικρού αγροτικού κλήρου που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας.
  • Να ευνοήσει τη συγκέντρωση της αγροτικής γης στα χέρια των ολίγων μεγαλοεπιχειρηματιών αγροτών, που θα δημιουργήσουν τις… περιώνυμες «μεγάλες αγροτικές εκμεταλλεύσεις», στη βάση των ανταγωνιστικών νόμων της καπιταλιστικής οικονομίας.
  • Να προσφέρει την αγροτική γη στις Πολυεθνικές Εταιρίες Ενέργειας, οι οποίες καραδοκούν, για να τοποθετήσουν 1.700 Ανεμογεννήτριες (!) σε εβδομήντα περιοχές (70!) που έχουν ήδη χωροθετηθεί σε όλη την οροσειρά της Κρήτης, απ’ άκρη σε άκρη του νησιού,.. Οι εταιρίες αυτές μάλιστα επιδοτούνται για αυτό το σκοπό …γαλαντόμικα από την ΕΕ (40%), ενώ θα κακοποιήσουν πολλαπλώς το περιβάλλον, με την τσιμεντοποίηση, τις πολλαπλές εγκαταστάσεις αποθήκευσης, μεταφοράς ενέργειας κλπ, παράγοντας συγχρόνως πιο ακριβή ενέργεια από άλλες πηγές.

Είναι πρόδηλο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, με αυτά τα αντιδραστικά θεσμικά μέτρα, αποκαλύπτει κυνικά ποιων τα συμφέροντα υπηρετεί. Με μια μονοκοντυλιά, επιδώκει να αποψιλώσει από κάθε ιδοκτησιακό δικαίωμα τους μικρομεσαίους, για να δώσει …χώρο στο ενεργειακό και τουριστικό κεφάλαιο και να …στρώσει το δρόμο στους μεγαλοϊδιοκτήτες, τους επιχειρηματίες που θα λυμαίνονται την αγροτική παραγωγή, δημιουργώντας συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, αλλά και περιβαλλοντικής κακοποίησης.

Απέναντι σε αυτή την αντιδραστική, άδικη, βάρβαρη, αντιαγροτική πολιτική, ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγωνιζόμενους αγρότες που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της οικονομικής ζωής του τόπου και, με τον ιδρώτα και το μόχθο τους, κράτησαν και κρατούν στα χέρια τους την ποιότητα των διατροφικών αγαθών, σε μια εποχή μάλιστα διατροφικής εξάρτησης και επικράτησης των πολυεθνικών που εμπορεύονται τα μεταλλαγμένα προϊόντα.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των Αγροτών στα Χανιά και κάθε συντονισμό Αγώνα στο Ρέθυμνο, αλλά και σε κάθε περιοχή της Κρήτης και γενικότερα της Επικράτειας

Καλούμε τους φορείς της Τ. Αυτοδιοίκησης , αλλά και όλους τους μαζικούς φορείς να σταθούν στο πλευρό των χειμαζόμενων αγροτών και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα αγροτοκτόνα μέτρα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να Αποσύρει η κυβέρνηση τους «Δασικούς Χάρτες» και να αναγνωρίσει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα όλων των αγροτών, είτε διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας, είτε όχι
  • Να Απαλλάξει τους αγρότες από το οικονομικό βάρος των ενστάσεων και από την απειλή του εκτοπισμού τους από τη γη τους.
  • Να μην απαιτήσει την επιστροφή οποιασδήποτε επιδότησης , με το πρόσχημα ότι ήταν «παράνομη»
  • Να απαγορεύσει κάθε καταπάτηση της μικρής αγροτικής ιδιοκτησίας από το επιχειρηματικό κεφάλαιο (ενεργειακό, ξενοδοχειακό, μεγαλοαγροτικό κλπ)
  • Να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας του γεωφυσικού περιβάλλοντος, της μικρής αγροτικής περιουσίας και της υγείας των κατοίκων των χωριών.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το