ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ Δ.Σ. ΟΙΕΛΕ: ΣΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΝΤΟΣ 24 ΩΡΩΝ ΚΑΛΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΧΩΡΙΣ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ακραία προσχηματική και βαθιά αντιδημοκρατική η πρόσκληση της Υπουργού Παιδείας σε «διάλογο» με την ΟΙΕΛΕ, με την Ομοσπονδία να καλείται αιφνιδιαστικά να προσέλθει εντός 24 ωρών και χωρίς καμιά γνώση των απόψεων του Υπουργείου Παιδείας, ενώ ήδη το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση είναι έτοιμο, σύμφωνα με την Υπουργό, να κατατεθεί την Τρίτη στον Πρωθυπουργό (άρα, ποιος ο λόγος της πρόσκλησης, από τη στιγμή που υπάρχουν τετελεσμένα;)

Με αφορμή την προσχηματική αυτή πρόσκληση της Υπουργού Παιδείας συνεκλήθη εκτάκτως συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ. Ομόφωνα αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Υπουργό να αποστείλει μέχρι αύριο στην Ομοσπονδία σημεία διαβούλευσης, έτσι ώστε να προσέλθουμε την Τρίτη, 7/7 και ώρα 12 σε διάλογο, αφού προηγηθεί τη Δευτέρα επεξεργασία θέσεων και προτάσεων σε νέα συνεδρίαση του ΔΣ τη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι ήδη μια εισαγωγική συζήτηση με την Υπουργό για την ιδιωτική εκπαίδευση έχει γίνει από το Δεκέμβριο του 2019. Αναλυτικότερα, η απόφαση του Δ.Σ. έχει ως εξής:

«Η πρόσκληση σε έναν ειλικρινή και γόνιμο διάλογο προϋποθέτει τη γνώση των θέσεων και των απόψεων και των δύο πλευρών. Διαχρονικά οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας (πλην Αρβανιτόπουλου που νομοθετούσε εν κρυπτώ και σε αποκλειστική συνεννόηση με εργοδότες…) πρώτα κατέθεταν τις απόψεις τους στις συλλογικότητες της εκπαίδευσης και στη συνέχεια ακολουθούσε η διαβούλευση. Διάλογος στα τυφλά και χωρίς καμιά γνώση των ζητημάτων αποτελεί προσχηματική διαδικασία και προδικάζει την ακραία μονομέρεια των όσων περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο. Ο προσχηματικός χαρακτήρας του διαλόγου ενισχύεται από το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιλέγει να φέρει το σχέδιο νόμου αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων και ενώ οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν βρίσκονται στους χώρους εργασίας τους, αποκλείοντας έτσι τη δυνατότητα και το δικαίωμα τους να αντιδράσουν σε ενδεχόμενες βλαπτικές για αυτούς ρυθμίσεις.Με αυτό το σκεπτικό το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ καλεί την Υπουργό, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση την Τρίτη, 7/7, στις 12 να αποστείλει στην Ομοσπονδία μέχρι αύριο το βράδυ σημεία διαβούλευσης για την ιδιωτική εκπαίδευση, παρά το γεγονός ότι ήδη τα περιθώρια είναι ασφυκτικά. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα προσέλθει στον προσχηματικό αυτό διάλογο και θα αφήσει την Υπουργό να συνομιλήσει με το πρόθυμο και ήδη ικανοποιημένο ακροατήριο του Συνδέσμου των σχολαρχών και των «επιλεγμένων» γονέων (δεν υπάρχει κατοχυρωμένος θεσμικός εκπρόσωπος γονέων των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων). Αποστέλλει, δε, ήδη αιτήματα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό (που, σύμφωνα με την Υπουργό, επείγεται για την κατάθεση του νομοσχεδίου) και με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οφείλουμε, τέλος, να θέσουμε τον κλάδο, αλλά και το σύνολο του εκπαιδευτικού κινήματος σε κατάσταση ετοιμότητας, διότι όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες γεννούν φόβους για την επέλαση Αρμαγεδδώνα, όχι μόνο για το χώρο μας, αλλά για το σύνολο του χώρου της Παιδείας στην Ελλάδα».

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                         ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το