«Οι παρεμβάσεις τις οποίες έχουμε κάνει δείχνουν κάποια πρώτα αποτελέσματα» δηλώνει ανερυθρίαστα ο πρωθυπουργός

«Το πρόβλημα της ακρίβειας αποτελεί την πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησής μας και πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις τις οποίες έχουμε κάνει δείχνουν κάποια πρώτα αποτελέσματα, χωρίς σε καμία περίπτωση να μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι»!
Αυτά δήλωσε πρόσφατα ο Κ. Μητσοτάκης (συγκεκριμένα σε συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας). Ωστόσο ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αναφέρει αύξηση τιμών για τον μήνα Φεβρουάριο κατά 2,9%, σε ετήσια βάση. Την πρωτοκαθεδρία στο ράλι προς τα πάνω των τιμών την κατέχουν τα βασικά προϊόντα διατροφής, με αυξημένες τιμές σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή κατά 6,7%! Τι να πει κανείς και για τα φρούτα- Ελλάδα φρουτοπαραγωγός χώρα; Η μέση τιμή τους κυμαίνεται αυξημένη κατά 12,3%! Ο Δείκτης Τιμών δεν είναι, κατά δηλώσεις του, καθόλου αισιόδοξος και για τις τιμές στα προϊόντα ζωικής προέλευσης (όπου ως παράδειγμα οι μειωμένες τιμές παραγωγού, ας πούμε στο γάλα, δε συνεπάγονται μειωμένες τιμές στο «καλάθι»)!

Μαύρη, λοιπόν, η κατάσταση, όμως η κυβερνητική προπαγάνδα -και από τα επισημότερα πρωθυπουργικά χείλη- συνεχίζει αμείωτη όπου βρεθεί κι όπου σταθεί κανείς, έστω κι αν είναι αναγκασμένη να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα και να παραδεχτεί πως…δεν είναι ικανοποιημένη. Η προπαγάνδα των κυβερνητικών και των κυρίαρχων ΜΜΕ συνεχίζει, παλιά μου τέχνη κόσκινο, να βαφτίζει το άσπρο μαύρο φιλοτεχνώντας το «επιτυχημένο», έστω κι ως έναν βαθμό, κυβερνητικό προφίλ. Για τα πλατιά εργατολαϊκά στρώματα απομένει η κυβερνητική κοροϊδία, η αδιαφορία, όπως μαρτυρούν τα ψίχουλα των «αυξήσεων» που δίνονται και διαφημίζονται τις τελευταίες ημέρες. Απομένουν οι κοροϊδίες περί «καλαθιών της νοικοκυράς ή του νοικοκύρη», απομένουν οι συμβουλές να ψάχνουν στα ράφια για να ανακαλύψουν τα «φτηνά» προϊόντα, απομένει ο καθημερινός αγώνας για επιβίωση, αν βέβαια κι αυτή είναι δυνατή, καθώς η ακρίβεια για τα εργατολαϊκά στρώματα έχει φτάσει στα ουράνια! Απομένει και η συνειδητοποίηση ποιος και τι φταίει, ποιος κλέβει τον ιδρώτα της δουλειάς τους και ο αγώνας ενάντια σε όσους βάζουν καθημερινή θηλιά στη ζωή τους!

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το