Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας μαζί με άλλα σωματεία και φορείς προσυπογράφει το παρακάτω ψήφισμα το οποίο αποτελεί απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Nα παρθεί τώρα πίσω το σχέδιο οργανισμού για το ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο που μεθοδεύτηκε εν κρυπτώ και με κυβερνητική υπόδειξη για να μετατρέψει το νοσοκομείο σε ιδιωτική επιχείρηση. Με παρασκηνιακό, υπόγειο και αντιδημοκρατικό τρόπο επιχειρείται η αλλαγή φυσιογνωμίας και χαρακτήρα του εμβληματικού για τη Δυτική Αθήνα δημόσιου νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι, οι γιατροί του νοσοκομείου.

Ο λαός της Δυτικής Αθήνας δεν θα επιτρέψουν:

-Το νοσοκομείο να απωλέσει τον όποιο δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα είχε, ως ίδρυμα αποκλειστικά ενταγμένο στο ΕΣΥ και να μετατραπεί, μέσω ΣΔΙΤ, σε ιδιωτικοποιημένο, εμπορευματοποιημένο και επιχειρηματικό ίδρυμα. Γνωρίζουμε ότι οι ΣΔΙΤ αποτελούν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης (το “νέο ΕΣΥ” της κυβέρνησης).

-Να μετατραπεί σε αυτόνομη επιχειρηματική μονάδα, με δικό της προϋπολογισμό, κονδύλια και έσοδα, ώστε σταδιακά να αποκοπεί από την κρατική χρηματοδότηση. Το νοσοκομείο θα βγει στην πιάτσα της αγοράς, θα συνάπτει ΣΔΙΤ, θα αναζητεί χορηγίες και χρηματοδότες (τα «χρηματοδοτικά εργαλεία» του κ. Κοντοζαμάνη). Άλλο ένα βήμα προς την πλήρη απαλλαγή του κράτους από τις δαπάνες για την Υγεία, με πιο φτηνούς και εξοντωμένους υγειονομικούς. Στο πλαίσιο αυτό οι εργολάβοι, οι χορηγοί, οι ιδιωτικές ασφαλιστικές, οι στρατιές συμβασιούχων, η κινητικότητα, οι εκβιαστικές μετακινήσεις και αποσπάσεις, οι τοποθετήσεις προϊσταμένων managers θα γίνουν ο κανόνας. Οι υπηρεσίες του νοσοκομείου θα γίνονται όλο και πιο ιδιωτικοποιημένες.

-Να προβλέπονται όλο και λιγότερες οργανικές θέσεις υγειονομικών. Για τους περισσότερους ασθενείς θα συνεχιστεί και να γιγαντωθεί το αίσχος των ράντζων. Για όσους έχουν να πληρώσουν θα υπάρχουν οι θέσεις και οι πτέρυγες πολυτελείας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ το απορρίπτουμε στο σύνολό του!

Οι συγκεκριμένες αλλαγές αφορούν όλη τη Δυτική Αθήνα, τον κάθε άνθρωπο, τον κάθε ασθενή. Για μας είναι αιτία πολέμου, οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα του νοσοκομείου ενάντια στους ασθενείς και το προσωπικό, ενάντια στη δημόσια υγεία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών σε μόνιμες θέσεις. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Να φύγουν τώρα όλοι οι εργολάβοι.

-Ενίσχυση των υποδομών του νοσοκομείου από το δημόσιο προϋπολογισμό. -Όχι στην αθλιότητα των ράντζων.

-Να ανοίξει τώρα το Λοιμωδών ως γενικό νοσοκομείο.

-Ενίσχυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους δήμους της Δυτικής Αθήνα, και των υπηρεσιών κατ’ οίκον νοσηλείας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το