ΑΙΡΕΤΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ: ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ- ΠΑΡΩΔΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δε σταματά να μας εκπλήσσει αρνητικά. Όλοι γνωρίζουμε το συντηρητισμό και την προχειρότητα που διακρίνει τις αποφάσεις του υπουργείου. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί και η άγνοια για τη λειτουργία των ΠΥΣΔΕ της χώρας .

Με την Εγκύκλιο με Αρ.Πρ.102027/ΓΔ5/30/7/2020 για ‘Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε λειτουργικά κενά’,ορίζεται ότι πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές ως τις 14 Αυγούστου, εν μέσω θερινών διακοπών και με κλειστά σχολεία.

Χρησιμοποιώντας το φαιδρό επιχείρημα περί  αποφυγής συγχρωτισμού-για όλα φταίει ο covid-το υπουργείο καταστρατηγεί όλες τις διαδικασίες που άπτονται μίας δυναμικής διαδικασίας όπως είναι οι υπηρεσιακές μεταβολές.

Προκειμένου να δείξουν ότι το χρονοδιάγραμμα είναι σφιχτό κι ότι παράγουνε έργο, οι κύριες του ΥΠΑΙΘ παίζουν παιχνίδια στην πλάτη των συναδέλφων και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Τα σχολεία μας είναι κλειστά. Δε γνωρίζουμε ακόμη ακριβή αριθμό τμημάτων ανά σχολική μονάδα, οι μετεγγραφές δεν έχουν ολοκληρωθεί, δε γνωρίζουμε τι θα γίνει με τα ολιγομελή τμήματα. Επίσης δεν έχει ολοκληρωθεί η Β φάση αποσπάσεων και δε γνωρίζουμε τι ανάγκες θα προκύψουν από ενδεχόμενες μακροχρόνιες άδειες.

Νομοτελειακά θα προκληθούν λάθη και αδικίες. Τα ΠΥΣΔΕ θα μπούνε σε ένα φαύλο κύκλο τοποθετήσεων, εξέτασης ενστάσεων κ.ο.κ. Πολλοί συνάδελφοι θα βιώσουν μία παρατεταμένη εκκρεμότητα και ανασφάλεια και πολλές σχολικές μονάδες θα ταλανίζονται από συνεχείς ανακατατάξεις.

Αυτή η εγκύκλιος μόνο δεινά θα επιφέρει. Δεν έχει σκοπό ούτε τους συναδέλφους να βοηθήσει, ούτε τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να διευκολύνει. Σκοπός του ΥΠΑΙΘ είναι να δημιουργήσει μία επίφαση ετοιμότητας και άψογης λειτουργίας και να καταγράψει όσο το δυνατόν λιγότερα κενά για ευνόητους λόγους.

Εμείς ως αιρετοί αρνούμαστε να γίνουμε πιόνια στα επικοινωνιακά παιχνίδια του ΥΠΑΙΘ και της κάθε Κεραμέως. Στεκόμαστε απέναντί τους και  δίπλα στο συνάδελφο. Δε συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις-παρωδία που απαιτεί το Υπουργείο. Καταγγέλουμε ανοιχτά τις μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘ, απαιτούμε την ανάκληση της Εγκυκλίου και καλούμε κι άλλους αιρετούς να συνυπογράψουν τη διαμαρτυρία μας.

Θάνος Βάλλας, Αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Ν. Δράμας

Σισμανίδης Ιωάννης, Αναπληρωματικό αιρετό μέλος  ΠΥΣΔΕ Ν. Δράμας

Χρήστος Κάτσικας, Αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Δ Αθήνας

Μάκης Μαυρέλης, Αναπληρωματικό αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Δ Αθήνας

Φατούρου Αγγελική, Αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Γ Αθήνας

Αντώνης Πέττας, Αναπληρωματικό αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Γ Αθήνας

Κουσινίδης Χαρίλαος, Αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Ν. Έβρου

Δεμερδεσλής Γιώργος, Αναπληρωματικό αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Ν. Έβρου

Ξυδάς Απόστολος, ΠΥΣΔΕ Δυτικής Αττικής

Καραδήμα Φαίδρα, Αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Ν. Χανίων

Λεωνίδου Χρήστος, αναπληρωματικό (αιρετό) μέλος ΠΥΣΔΕ Χανίων

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το