Αναίτια επίθεση διμοιρίας των ΜΑΤ που είχε καταφτάσει από την Θεσσαλονίκη σημειώθηκε περίπου χθες τα μεσάνυχτα στους περίπου 100 συγκεντρωμένους έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας στο Αλιβέρι.

Οι διαδηλωτές παρέμεναν εκεί απαιτώντας την απελευθέρωση των 8 ατόμων που προσήχθησαν συνολικά μετά το συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge και της δημιουργίας εργοστασίου SRF, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, 

Κατά την επίθεση δάρθηκαν και τραυματίστηκαν πολίτες, ακόμη και ένας οδηγός αυτοκινήτου που σταμάτησε τυχαία για να δει τι συμβαίνει ο οποίος κατέληξε αιμόφυρτος από τη βία των ΜΑΤ.

Έξι από τους προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και μέχρι αυτή την ώρα κρατούνται δύο. Κάποιοι από αυτούς συνελήφθησαν ενώ επέστρεφαν από τη συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, πολύ μακρύτερα από το σημείο που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η βάναυση επίθεση των ΜΑΤ.

Λίγο νωρίτερα: Μεγάλο το συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο

Μεγάλο το συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο - «Μάχη» αστυνομικών και διαδηλωτών - Media

Συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge και της δημιουργίας εργοστασίου SRF από τον δήμο πραγματοποίησαν χιλιάδες Βολιώτες με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και φωτοβολίδων κρότου-λάμψης για να απωθήσει τους διαδηλωτές, ενώ στη συνέχεια παρατάχθηκε μπροστά από το εργοστάσιο για να το φρουρήσει.

Αυτή είναι η τέταρτη μεγάλη κινητοποίηση που διοργανώνεται στην πόλη ενάντια στην καύση σκουπιδιών για την παραγωγή ενέργειας από την τσιμεντοβιομηχανία, έπειτα από τρία χρόνια δυναμικών αγώνων.

Η ένταση δημιουργήθηκε όταν -λίγο πριν από τις 8 το βράδυ- χιλιάδες διαδηλωτές έφτασαν έξω από την ΑΓΕΤ-Lafarge.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας μικρός αριθμός διαδηλωτών μπήκε στο χώρο στάθμευσης του εργοστασίου πετώντας μπογιές και οι αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να τους απωθήσουν έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών. Στη συνέχεια οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους συγκεντρωμένους έξω από το εργοστάσιο.

Η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές προσαγωγές.

Της χθεσινής διαδήλωσης, είχαν προηγηθεί ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Βόλου μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 5 Μαΐου 2018, όπου 10.000 Βολιώτες διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης. Ανάλογος, αν όχι μεγαλύτερος, ήταν ο αριθμός των Βολιωτών που συμμετείχε και στο συλλαλητήριο τον Απρίλιο του 2019, ενώ το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς χιλιάδες μαθητές και φοιτητές κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το