Αθώωση συνδικαλιστών ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ

26 Μαρτίου 2019

Στήλες:

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδικάστηκε στις 15 Μάρτη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη των δύο αγωνιστών συνδικαλιστών του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΕ, Ελένης Μανουρά και Χρήστου Βαγενά.

Η δίκη έγινε μετά τη σύλληψη των δύο εργαζομένων, κατά τη διάρκεια πολυήμερης κατάληψης τον Νοέμβριο του 2018, έπειτα από καταγγελία “αγανακτισμένης” ασφαλισμένης και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με κατηγορία τη διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Το δικαστήριο αθώωσε τους δυο εργαζόμενους, απαλλάσσοντάς τους από κάθε κατηγορία, ενώ κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αναδείχτηκαν η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και τα τεράστια οργανωτικά προβλήματα του ΕΦΚΑ, για τη λύση των οποίων οι εργαζόμενοι του Οργανισμού δήλωσαν ότι “…ενωμένοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε…”.

Από την πρώτη στιγμή, εκατοντάδες συνάδελφοί τους βρέθηκαν στο πλάι των δύο συνδικαλιστών με την παρουσία τους και στο Αυτόφωρο και στην πρώτη δίκη, που δεν εκδικάστηκε τον Νοέμβρη του 2018, ενώ συνδικάτα και ομοσπονδίες, κυρίως του Δημοσίου, με ψηφίσματα έκφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τους δύο συνδικαλιστές.

Η αθώωση των δύο συνδικαλιστών του ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ ήταν μία μικρή, αλλά σημαντική νίκη του κινήματος. Όμως δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Τα προβλήματα είναι πολλά και στον ΕΦΚΑ και συνολικά στο Κοινωνικό Κράτος, που αφήνεται να καταρρεύσει από τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές.

Επίσης, πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση για τη διαφύλαξη των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που καθημερινά αμφισβητούνται το τελευταίο διάστημα στον Δημόσιο τομέα.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το
Go to Top