Μία ημέρα μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις Βορίδη περί νόμου και τάξης ο Άδωνις Γεωργιάδης πηγαίνει το κυβερνητικό δόγμα ένα βήμα παραπέρα μη διστάζοντας να προβεί ακόμη και σε σπέκουλα κατά της οικογένειας που συνελήφθη στην αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπυξης αρχικά υπαινίχθηκε ότι η οικογένεια Ινδαρέ στήριζε την κατάληψη λέγοντας ότι «έχεις δίπλα σου μία κατάληψη από όπου κάθε δεύτερη εβδομάδα βγαίνουν και καίνε το αστυνομικό τμήμα. Γιατί κυρία μου είπες όχι στην αστυνομία να πάει να εκκενώσει την κατάληψη; Από την αφήγηση της οικογένειας προκύπτει ότι υποστήριζε την κατάληψη. Κάθε νομοταγής άνθρωπος θα έλεγε “ναι”, δεν θα έλεγε “όχι”».

Ενώ, αρχικά, ανέφερε ότι δεν υπήρξε βία και πως όλα αυτά είναι «φαντασιώσεις» εν συνεχεία είπε το αμίμητο «εάν η κυρία αυτή ήταν στην πόρτα από πίσω που έριχνε τα καρφιά και αντιστάθηκε στην αστυνομία μπορεί να έχει και κάποιες εκχυμώσεις πάνω της, πώς θα την πιάνανε εάν πήγε να σκοτώσει τους αστυνομικούς; Με χάδια;».

Με άλλα λόγια, πάνω στην πρεμούρα του να δικαιολογήσει τις αστυνομικές ενέργειες ο κ. Γεωργιάδης τοποθετεί, εμμέσως πλην σαφώς, τη συλληφθείσα στο σημείο όπου υπήρχε η περιβόητη πόρτα για την οποία έχει γίνει ντόρος.

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε την ακροδεξιά γραμμή Βορίδη δηλώνοντας «εμείς προεκλογικά είπαμε ότι αν ο ελληνικός λαός μας ψηφίσει θα σταματήσουμε αυτή την ιστορία με τα Εξάρχεια, θα σταματήσουμε τις καταλήψεις. Ο σεβασμός στην ψήφο του ελληνικού λαού, μας ψήφισε ακριβώς για αυτό. Δεν άντεχε άλλο αυτό το μπάχαλο επί ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι πολύ περήφανος για τον κ. Χρυσοχοΐδη και μπράβο στην ελληνική αστυνομία».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το