Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων ήταν μια από τις ΕΛΜΕ της οποίας ο Πρόεδρος παραβίασε τις αποφάσεις της ΓΣ της 14/10/2021 καθώς μετέφερε στη συνέλευση προέδρων την προσωπική-κομματική του θέση. Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Ιωαννίνων ανακοινώνει τα παρακάτω:

Πραγματοποιήθηκε στις 20/10/2021 συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων με μοναδικό θέμα συζήτησης την πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της, που κατέθεσε η παράταξή μας. Αρχικά τοποθετήθηκε ο πρόεδρος, ο οποίος επανέλαβε τη θέση του ότι δεν ακούστηκε στη ΓΣ η λέξη επαναπροκήρυξη της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ και ότι άλλο η συνέχιση, την οποία ψήφισε και άλλο η επαναπροκήρυξη στην οποία ψήφισε λευκό, ισχυριζόμενος ότι τα επίσημα πρακτικά που έχουν την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταγεγραμμένη στα «κατά» είναι λανθασμένα!

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των παρατάξεων ως εξής :

ΕΑΠ (τεκμηριώνοντας την πρόταση μομφής): ο πρόεδρος παραβίασε τις αποφάσεις της ΓΣ της 14/10/2021 καθώς μετέφερε στη συνέλευση προέδρων την προσωπική-κομματική του θέση. Συγκεκριμένα, και ενώ η απόφαση της ΓΣ ήταν συνέχιση της  ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ εκείνος θεωρώντας αυθαίρετα ότι η επαναπροκήρυξή της δεν αποτελεί συνέχιση, την καταψήφισε οδηγώντας στο σταμάτημά της. Παράλληλα ψεύδεται δημοσίως καθώς ανάμεσα στα άλλα σε συνέντευξή του στα ΜΜΕ υποστήριξε ότι στη ΓΣ υπήρχαν 32 άτομα -στοιχείο αναληθές, ελέγχεται ακόμη και για τον ισχυρισμό του για λευκό τη στιγμή που επίσημα έχει καταγραφεί στα κατά, δεν εφάρμοσε και τις υπόλοιπες αποφάσεις της συγκεκριμένης ΓΣ και συγκεκριμένα δεν προχώρησε σε συνεννόηση με την Ένωση Γονέων για κοινή συνέντευξη τύπου για το θέμα των συγχωνεύσεων και ούτε καν παραβρέθηκε η ΕΛΜΕ στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης  για τη συγχώνευση τμημάτων των σχολείων.

ΔΑΚΕκαταψηφίζεται η πρόταση μομφής γιατί μια από τις κατηγορίες που βαραίνουν τον  πρόεδρο είναι η αποκόμιση κομματικού οφέλους, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί πάντα ο πρόεδρος ενεργεί για το καλό της ΕΛΜΕ και των εκπαιδευτικών και όταν μιλάει, αν χρειασθεί, στρέφεται και εναντίον της υπουργού.

ΣΥΝΕΚ: οι ίδιοι είχαν ξεκαθαρίσει στη ΓΣ ότι η επαναπροκήρυξη εμπεριέχει κινδύνους για τους συναδέλφους και κάτι τέτοιο αποκρύφθηκε από όσους την πρότειναν. Εκτιμούν ότι λόγω απειρίας των εκπροσώπων ΠΑΜΕ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ η συγκεκριμένη διατύπωση δεν περιλαμβανόταν στην τελική διατύπωση της απόφασης. Η πρόταση μομφής καταψηφίζεται.

ΕΝΟΤΗΤΑ :  Η επαναπροκήρυξη ακούστηκε στη ΓΣ ως μέσο συνέχισης από το ΠΑΜΕ και τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και θα μπορούσε ο πρόεδρος να την είχε ψηφίσει. Προτείνεται να σταματήσει εκεί η συζήτηση για τη μομφή και να απολογηθεί ο πρόεδρος στην πιθανή εκλογοαπολογιστική συνέλευση και ακολούθως στις επόμενες εκλογές να κριθεί τόσο ο πρόεδρος όσο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ για τυχόν  λάθη τους. Η πρόταση απορρίπτεται άμεσα από τον πρόεδρο. Ακολούθως η ΠΕΚ ισχυρίζεται ότι τόσα χρόνια υπήρξε καλή συνεργασία με τον πρόεδρο και για αυτό καταψηφίζει την πρόταση μομφής.enotiki_aristeri_parembasi_ekpaideytikon_de_ioanninon.jpg

Συνάδελφε, συναδέλφισσα μέσα και από τη σημερινή διαδικασία έγινε πρώτα και κύρια φανερή η συνεργασία των 2 κυρίαρχων δυνάμεων τόσο στην ΟΛΜΕ όσο και στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων δηλ. της ΔΑΚΕ και των ΣΥΝΕΚ. Το είδαμε και στη ΓΣ, οι ΣΥΝΕΚ εκφόβιζαν και απειλούσαν ότι θα απολυθούμε αν συνεχίσουμε ή επαναπροκηρύξουμε την απεργία και η ΔΑΚΕ ψήφιζε την πρότασή τους, το είδαμε και σήμερα: «εμείς σας είπαμε ότι είναι ‘κακό’ η επαναπροκήρυξη, δεν μας ακούσατε». Τα επιχειρήματά τους αποκαλυπτικά: προσπάθησαν να μας πείσουν ότι κάνουμε λάθος σε αυτό που ούτε αυτοί άκουσαν ούτε η ΔΑΚΕ , δηλ την επαναπροκήρυξη! Από απειρία δεν το γράψατε ! Ποιο ; Αυτό που δεν ακούσατε να λέγετε; Όχι αγαπητοί συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ δεν είναι η απειρία που μας οδήγησε να μη γράψουμε τη λέξη  επαναπροκήρυξη στο χαρτί της απόφασης. Είναι η κοινή λογική ότι η επαναπροκήρυξη είναι μορφή συνέχισης όπως τονίστηκε πάμπολλες  φορές στη ΓΣ και η ψευδαίσθησή μας ότι υπάρχουν ακόμη έντιμοι άνθρωποι που μπορεί να  μεταφέρουν αυτό που τους εξουσιοδοτεί η ΓΣ και δεν παίζουν παιχνίδια με τις λέξεις. Ναι κάναμε λάθος σ αυτό! Δεν υπολογίσαμε το πού μπορεί να φτάσουν άνθρωποι ταγμένοι στην κομματική τους (ή όποια άλλη) καριέρα. Την επόμενη φορά ίσως πρέπει να καταγράφουμε ηλεκτρονικά τις ομιλίες μας μήπως και σας φρεσκάρουν τη μνήμη την ώρα της ψηφοφορίας.

Δυο λόγια τέλος και για τη στάση της Ενότητας η οποία προσπάθησε να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα. Δεν γίνεται όμως να τα χουμε καλά με όλους, ούτε το ΔΣ της ΕΛΜΕ είναι μια παρέα ανθρώπων που δεν πρέπει να χαλάσουν τις σχέσεις τους. Στο ΔΣ δεν εκπροσωπούνται άτομα αλλά παρατάξεις και πολιτικές και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Τέλος, τα ίδια τα λόγια του προέδρου στα ΜΜΕ ότι πιστεύει ότι η πρόταση μομφής δε θα γίνει δεκτή γιατί έχει ήδη μιλήσει με τα μέλη του ΔΣ αποδεικνύουν τις υπόγειες διεργασίες- συνεργασίες που γίνονται και στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.

Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Ιωαννίνων δεν μπορεί και δε θέλει να πάρει μέρος σε τέτοιες πολιτικές συναλλαγές και επιμένει στην πρόταση της για σύγκληση ΓΣ και απολογία του προέδρου σ αυτή.

Τέλος, και με δεδομένο ότι η θητεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων λήγει στις 31/10/2021 καθώς το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να δώσει νέα παράταση θεωρεί αναγκαία την άμεση διενέργεια εκλογών προκειμένου να κριθούμε όλοι μας!

Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Ιωαννίνων

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το