ΑΔΕΔΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 24.10.2022

Προς:

  1. ΟΣΥΠΕ
  2. Σύλλογο Εργαζομένων ΜΤΠΥ
  3. Ομοσπονδίες – μέλη της ΑΔΕΔΥ
  4. ΠΟΠΣ
  5. Σύνδεσμο Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας
  6. ΠΕΣΕΚ

Έκτακτη σύσκεψη για τη σωτηρία του ΜΤΠΥ

και την ακύρωση της κατάργησης της πρόωρης συνταξιοδότησης

Στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή στο άρθρο 35 προτείνει «Η διαχείριση και αξιοποίηση μέρους ή του συνόλου των χρηματοοικονομικών προϊόντων καθώς και της ακίνητης περιουσίας του ΜΤΠΥ, μπορούν α ανατεθούν, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΠΥ, στις ανώνυμες εταιρείες του ν. 27/199 (Α΄273) και του ν. 4892/2022 (Α΄28)»

Επειδή πρόκειται για ξεπούλημα της περιουσίας του Ταμείου μας, που έχει δημιουργηθεί με τις εισφορές των εργαζομένων, πρέπει να αντιδράσουμε. Το νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφιστεί. Το Ταμείο πρέπει να σωθεί και η περιουσία του να μείνει στο Ταμείο.

Στο ίδιο νομοσχέδιο η κυβέρνηση, σε πλήρη αντίθεση με τις δεσμεύσεις της, αντί να καταργήσει το ν. Κατρούγκαλου και τις αρνητικές εξελίξεις που πρόσθεσε στο προηγούμενο αντιασφαλιστικό πλαίσιο όλων των κυβερνήσεων, καταργεί την εναπομείνασα πρόωρη συνταξιοδότηση με 25ετία και από 1-1- 2023 σπρώχνει τη συνταξιοδότηση μετά τα 62 έτη.

Για το σκοπό αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συγκαλεί σύσκεψη την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022, ώρα 9:30πμ, στο Ξενοδοχείο «Αμαλία».

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το