ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ N. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 6.30μμ ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Γ. ΚΑΒΒΑΔΙΑ
  • ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου καταδικάζει την αντιλαϊκή πολιτική των διώξεων, της καταστολής και της φίμωσης του συνδικαλιστικού και ευρύτερα εργατο-λαϊκού κινήματος, πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας τους αντισυνδικαλιστικούς νόμους (Χατζηδάκη-Γεωργιάδη) και θέτοντας σε εφαρμογή το νέο αντιδραστικό Δ.Υ.Κ που ουσιαστικά μετατρέπει σε… ποινικό αδίκημα τη συνδικαλιστική διεκδίκηση στον εργασιακό χώρο.

Η δίωξη από τη ΔΙΔΕ Πειραιά -για πολλοστή φορά- του συναδέλφου Γ. Καββαδία, ο οποίος καλείται «να δώσει έγγραφες διευκρινίσεις»(!) για την αρθρογραφία του σε site σχετικά με την αναγκαιότητα της συλλογικής αντίστασης στο αντιλαϊκό μέτρο της Αξιολόγησης, επιβεβαιώνει ξανά τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» που εφαρμόζει η ΔΙΔΕ Πειραιά καλώντας τον συνάδελφο συνδικαλιστή… να απολογηθεί(!) για την άσκηση του αναφαίρετου δικαιώματός του να εκφράζει ελεύθερα και να δημοσιοποιεί τις απόψεις του για την οργάνωση της μαζικής δράσης των εκπαιδευτικών, αλλά και να ασκεί συνδικαλιστική κριτική.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι υπόλοιπες διώξεις από τη ΔΙΔΕ Πειραιά για τη συνδικαλιστική δράση των αγωνιστών ενάντια στις εξετάσεις PISA και για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, κινητοποίηση που έστρεψε τα ..πυρά του διευθυντή της ΔΙΔΕ Πειραιά και κατά του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά εναντίον του οποίου κατέθεσε επίσης μήνυση. Στη χορεία των διώξεων εντάσσονται και άλλες ΔΙΔΕ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Ημαθία κλπ, με στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των συναδέλφων στην προσπάθεια επιβολής του αντιδραστικού μέτρου της Αξιολόγησης-Κατηγοριοποίησης –Ιδιωτικοποίησης.

Στο ίδιο πλαίσιο της τρομοκράτησης του αναπτυσσόμενου συνδικαλιστικού κινήματος εντάσσονται και οι διώξεις σε άλλους εργασιακούς χώρους, όπως επιβεβαιώνει η Απόλυση(!) του συνδικαλιστική και διοικητικού υπαλλήλου στο ΕΚΠΑ, λόγω της συμμετοχής του σε συμβολική κατάληψη, όπως πιστοποιούν και οι διώξεις των συνδικαλιστών σε πολλά εργατικά σωματεία στον Πειραιά (πχ ΠΕΝΕΝ) και την Αθήνα, αλλά και όπως καταδεικνύει η σύλληψη των 49 φοιτητών στο ΑΠΘ και η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στο ανυποχώρητο φοιτητικό κίνημα..

Ο μακρύς κατάλογος των διώξεων σε όλους τους εργασιακούς χώρους αποτελεί τεκμήριο του πανικού της κυβέρνησης μπροστά στην αφύπνιση, ενεργοποίηση και ανάπτυξη της διεκδικητικής συλλογικής πάλης σε όλα τα επίπεδα, από την εκπαίδευση μέχρι τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους.

Οι διώξεις είναι η συνέχεια των αντιδραστικών – απεργοκτόνων νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής και έχουν στόχο να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας, στη διοργάνωση συγκέντρωσης κα στην πραγματοποίηση κινητοποίησης. Στη βάση αυτή,το ζήτημα της πειθαρχικής δίωξης του συναδέλφου Γ. Καββαδία, αλλά και κάθε αγωνιστή είναι υπόθεση όλου του συνδικαλιστικού κινήματος. Γιατί διώκεται η ελεύθερη έκφραση και οι αγώνες των εργαζομένων

Η κλιμάκωση της έντασης της καταστολής και του αυταρχισμού ενάντια στην πολιτική και συνδικαλιστική δράση και μάλιστα σε διαφορετικές περιοχές στην Ελλάδα και σε διαφορετικά εργασιακά πεδία διεκδικήσεων αποτελεί έκφραση της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΉΣΕΙ τους ΑΓΏΝΕΣ και να καταργήσει θεμελιώδεις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, στη βάση της υπηρέτησης των συμφερόντων της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΙΜΩΣΗΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε πειθαρχική δίωξη.
  • Καμία Ποινικοποίηση της Ελεύθερης Έκφρασης!
  • Να σταματήσει η βιομηχανία διώξεων της ΔΔΕ Πειραιά και κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης!
  • Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! Δεν θα περάσει η επιχείρηση φίμωσης και καταστολής. Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές!
  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το