Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντιδραστικό μέτρο της δυνητικής αργίας(!) για την αγωνίστρια συνάδελφο Χρύσα Χοτζόγλου

  • Να ανακληθούν όλες οι διώξεις των αγωνιστών συναδέλφων
  • Καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
  • Κάτω τα χέρια από τα αναφαίρετα συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα
  • Μαζική αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική των διώξεων, της αξιολόγησης-άρσης της μονιμότητας-ιδιωτικοποίησης, φτώχειας και λαϊκής εξαθλίωσης

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ επιμένει στη συνέχεια (!) της επιβολής του απαράδεκτου και αντιδραστικού μέτρου της «Δυνητικής Αργίας» στην αγωνίστρια συνάδελφο Χρύσα Χοτζόγλου που είναι μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά. Την καλεί για δεύτερη φορά σε ακρόαση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο(29/4/’26), με στόχο την παράταση της Δυνητικής Αργίας για ένα ακόμη χρόνο, κατ’ εντολή της νέας υπουργού Ζαχαράκη, η οποία ακολουθεί ακριβώς τα βήματα του προκατόχου της Πιερρακάκη που ζήτησε να τεθεί η Χ. Χοτζόγλου σε αργία, ένα χρόνο πριν, παρά την ομόφωνα αντίθετη γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (23/10/ ’24)

Η επιμονή της κυβέρνησης της Ν.Δ σε αυτό το απαράδεκτο, μαύρο και αντιδραστικό μέτρο της Δυνητικής Αργίας στην αγωνιζόμενη συνάδελφο, αλλά και στο σύνολο των ΔΙΩΞΕΩΝ (2.500) των συναδέλφων που τηρούν τις συνδικαλιστικές αποφάσεις για Απεργία-Αποχή από την Αξιολόγηση-Κατηγοριοποίηση-Άρση της Μονιμότητας αποκαλύπτει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την πολιτική βούλησή της για κατάργηση και αυτών ακόμα των θεμελιωδών και κατοχυρωμένων -με πολύχρονους αγώνες- συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών.

Πρόκειται για μια προκλητικά κατασταλτική κυβερνητική πολιτική που έχει στόχο την τρομοκράτηση, τον εκφοβισμό και την υποταγή της βάσης σε ένα μοντέλο εκπαίδευσης που θα υλοποιεί τις αξιώσεις του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ, αλλά και τις συνθήκες της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ που επιτάσσουν τον πολλαπλασιασμό των ταξικών φραγμών, την απομόρφωση των λαϊκών στρωμάτων και το ακόμη πιο αντιδραστικό πρόγραμμα σπουδών, αλλά και ένα εκπαιδευτικό χειραγωγημένο και φοβισμένο διεκπεραιωτή μιας τυπικής διαδικασίας παροχής στεγνών …πληροφοριών, αποσυνδεμένο εντελώς από τον κοινωνικά αφυπνιστικό ρόλο του. Για το λόγο αυτό, και οι δύο υπουργοί(!) της Παιδείας επιμένουν στο αντιδραστικό μέτρο της «Δυνητικής Αργίας», δείχνοντας, στην ουσία, το δρόμο της απόλυσης(!) της συναδέλφου, λόγω φρονήματος, κατά το πρότυπο του αλήστου μνήμης αντιτρομοκρατικού νόμου «509»(!) που είναι συνδεμένος με τις πιο σκοτεινές σελίδες της πολιτικής ιστορίας του τόπου μας.

Η κυβέρνηση δηλ κηρύσσει ως «ποινικό αδίκημα» τη συνδικαλιστική δράση, την απεργία, την αγωνιστική συμπόρευση με τους μαθητές μας, την μετωπική πάλη με το μαθητικό, γονεϊκό, φοιτητικό και συνολικότερα εργατο-λαϊκό κίνημα. Με αυτή την έννοια, ο αγώνας για την απαλλαγή της Χ. Χοτζόγλου από το αντιδραστικό μέτρο της Δυνητικής Αργίας δεν αφορά μόνο στη δικαίωση της συναδέλφου, αλλά εκτείνεται και στην κατοχύρωση των αναφαίρετων δικαιωμάτων μας στη συλλογική πάλη και Αντίσταση. Αφορά την προάσπιση του δικαιώματός μας να οργανώνουμε τη συλλογική πάλη μας και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει πολιτική «σιδερένιας γροθιάς» έναντι της Χ. Χοτζόγλου και συνολικά έναντι όλων των διωκόμενων συναδέλφων, ενώ είναι η κυβέρνηση που έχει ξεπεράσει κάθε όριο και αυτής ακόμη της αστικής νομιμότητας, όπως επιβεβαιώνουν οι «άριστοι» επιστημονικοί σύμβουλοί της που δεν έχουν τη γνώση κανενός επιστημονικού αντικειμένου, τα σκάνδαλα του ΟΠΕΚΕΠΕ και των υποκλοπών, το κρατικό έγκλημα των Τεμπών κλπ

Η κυβέρνηση της ιμπεριαλιστικής υποτέλειας που προσφέρει όλες τις διευκολύνσεις στους Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκούς φονιάδες και στηρίζει ανοιχτά το σιωνιστικό φασιστικό καθεστώς του Ισραήλ για το αιμοτοκύλισμα του Ιρανικού, Παλαιστινιακού, Λιβανέζικου λαού. Η κυβέρνηση της ληστρικής αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος, των μισθών της πείνας, της ιδιωτικοποίησης της παιδείας, της υγείας, της ενέργειας, είναι η κυβέρνηση που κηρύσσει «εχθρό» τον αγωνιζόμενο και αντιστεκόμενο λαό, στο πλαίσιο του εκφασισμού της κρατικής πολιτικής και της υποταγής του λαού στα συμφέροντα της ντόπιας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της.

Για τους παραπάνω λόγους και επειδή απειλούνται άμεσα και προκλητικά τα βασικότερα συνδικαλιστικά δικαιώματά μας, καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να κηρύξει απεργία για την 29/4, ημέρα κλήσης στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της συναδέλφου και να καλέσει σε αγωνιστική ετοιμότητα τον κλάδο.

Δηλώνουμε ότι τέτοια αντιδραστικά κυβερνητικά μέτρα που ακυρώνουν, ουσιαστικά, τα συνδικαλιστικά δικαιώματά μας, δεν απαιτούν αποσπασματικά συλλογικά μέσα πάλης (πχ στάσεις εργασίας) που αποφασίζει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Απαιτούν συνολική δράση, μαζική συμμετοχή και αντίσταση όλων των εκπαιδευτικών.

Σε κάθε περίπτωση, καταθέτουμε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ την πρόταση για λήψη απόφασης για συμπληρωματική στάση εργασίας στις 29 Απρίλη και οργάνωση μαζικής Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας.

Να αντισταθούμε Μαζικά-Ενωτικά και Ανυποχώρητα στην Αντιλαϊκή Πολιτική της Καταστολής και της Ποινικοποίησης των Αγώνων

  • ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ
  • ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το