ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ N. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  • ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
  • ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.
  • Η ΜΑΖΙΚΗ-ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ.

Μπροστά στο διογκούμενο κύμα της οργής και της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που ορθώνει το φοιτητικό κίνημα με τις καταλήψεις των σχολών, τα μαζικά και επαναλαμβανόμενα συλλαλητήρια ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της Ιδιωτικοποίησης του Πανεπιστημίου, της εμπορευματοποίησης της γνώσης και της επίτασης των ταξικών φραγμών στη μόρφωση, η κυβέρνηση της Ν.Δ-ως πιστός φρουρός των συμφερόντων της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της –αποφάσισε να επιβάλει ξανά το γνωστό δόγμα «νόμος και τάξη», με τις …Εισαγγελικές παρεμβάσεις (!), στοχεύοντας στην ποινικοποίηση των καταλήψεων και γενικά των αγώνων και στην τρομοκράτηση του αναπτυσσόμενου και αγωνιζόμενου φοιτητικού κινήματος.

Πρόκειται για μια πολιτική ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ που θεωρεί τις καταλήψεις ως «αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις», μετονομάζοντας τις από συλλογικό μέσο πάλης και αντίστασης ως …ποινικό αδίκημα, όπως επιτάσσει το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης και το οποίο εδραιώνεται στο αντίστοιχο των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), με στόχο τη φίμωση του φοιτητικού κινήματος και την υποταγή του στις αξιώσεις της εμπορευματοποίησης της γνώσης που επιτάσσουν οι μηχανισμοί του κεφαλαίου, ντόπιοι και ξένοι.

Η κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης επιβεβαιώνει στην πράξη την στόχευσή της που είναι η επιβολή του πιο στυγνού αντιλαϊκού μέτρου, που είναι η κατάργηση του Ασύλου και η μετατροπή των πανεπιστημιακών σχολών, της έρευνας, αλλά και της Τεχνικό-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε πεδίο… κερδοφορίας του επιχειρηματικού κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου και η πλήρης απογύμνωση των λαϊκών στρωμάτων από το θεμελιώδες δικαίωμα της μόρφωσης.

Απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή επέλαση που εδραιώνεται στις αντιδραστικές συνθήκες της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και υλοποιεί τις αξιώσεις του Ο.Ο.Σ.Α και του Σ.Ε.Β, το αναπτυσσόμενο και αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα ορθώνει την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ του, ενώνει τη φωνή του με το μαθητικό, γονεϊκό, αγροτικό και εργατικό κίνημα και διεκδικεί : ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Στην ίδια βάση, το μαθητικό κίνημα, μπροστά στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις- όπως αποτυπώνονται στην Ιδιωτικοποίηση της Τεχνικό-Επαγγελματικής Εκπαίδευσηςκαι με δεδομένη την επίταση των ταξικών φραγμών (π.χ Ε,Β.Ε-Τράπεζα θεμάτων κλπ) αφυπνίζεται και αγωνίζεται με όλα τα συλλογικά μέσα πάλης (πορείες, καταλήψεις κλπ), αναδεικνύοντας τη δυναμική της νεολαίας και τις δίκαιες διεκδικήσεις της για την κατάργηση των κοινωνικών ανισοτήτων στη γνώση και την αποτροπή των μαύρων μέτρων του μορφωτικού αποκλεισμού των λαϊκών στρωμάτων.

Απέναντι σε αυτό το κίνημα εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύης μας. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ως αντιπαιδαγωγική, αντιδημοκρατική και από κάθε άποψη απαράδεκτη την… προθυμία διευθυντών για εισαγγελική παρέμβαση στα υπό κατάληψη σχολεία, όπως αυτή που έγινε σε Γυμνάσιο του Ρεθύμνου που τελούσε υπό κατάληψη. Μια τέτοια συμπεριφορά συνιστά κατάφωρη παραβίαση των αρχών της δημοκρατικής και παιδαγωγικής δεοντολογίας που πρέπει να διέπει τη λειτουργία των σχολείων και στην πράξη ΑΚΥΡΩΝΕΙ το ρόλο του παιδαγωγού και δασκάλου.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ κάθε μέσο και τρόπο ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων και δηλώνουμε ότι το μαθητικό κίνημα είναι αναπόσπαστο κίνημα του εκπαιδευτικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος.

Στην ίδια κατεύθυνση ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την επιβολή του WEBEX στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη. Πρόκειται για μέσο ΑΚΥΡΩΣΗΣ των μαθητικών αγώνων και μετατροπής των εκπαιδευτικών σε παράγοντες ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ της συλλογικής πάλης των μαθητών τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ WEBEX ΣΤΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΑ. Να αντισταθούμε στην εφαρμογή του αντιδημοκρατικού και αντιπαιδαγωγικού μέτρου και να δηλώσουμε, σε κάθε περίπτωση πίεσης, ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ.

Η αντιδραστική πολιτική της καταστολής, της φτώχειας, της ανεργίας, της απομόρφωσης των λαϊκών στρωμάτων πρέπει να συναντήσει τη ΑΜΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ.

  • ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ
  • Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΏΝ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΏΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΜΑΣ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το