ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ N. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/3 – 5ΜΜ ΣΤΟ 2Ο ΓΕΛ

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ

· ΣΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Η ΑΓΩΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ(!)

· ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ – ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (26/3).

· Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΚΑΜΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ.

· ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ (ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ) – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

·Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Με ένα μπαράζ ποινικών μέτρων και με μια νομολογία που θυμίζει τις πιο μαύρες σελίδες της πολιτικής ιστορίας του τόπου, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να επιβάλει το δόγμα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», στοχεύοντας στην ακύρωση των βασικότερων συνδικαλιστικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων που κατοχύρωσε το λαϊκό κίνημα με πολύχρονους, αιματηρούς αγώνες. Η κυβέρνηση -μπροστά στην αδυναμία της να εφαρμόσει το αντιδραστικό μέτρο της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ- καταθέτει σωρεία αγωγών (14 τον αριθμό) εναντίον των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ), αλλά και των πρωτοβάθμιων σωματείων, όπως είναι η ΕΛΜΕ Χανίων. Συγχρόνως, με μια βιομηχανία διώξεων και με μια πρωτοφανή ακύρωση ακόμη και θεμελιωδών συνταγματικών ελευθεριών, εγκαλεί εκπαιδευτικούς για τη δημοσιοποίηση της κριτικής τους (π.χ τον συνάδελφο Γ. Καββαδία στην ΕΛΜΕ Πειραιά).

Το σκηνικό του τρόμου που στήνει η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλουτίζεται(!) καθημερινά με νέες εγκυκλίους εκφοβισμού που μετατρέπουν τη στοιχειώδη συνδ. παρουσία και πράξη σε ποινικό αδίκημα(!). Ενδεικτικά, διανθίζουμε: Νέος Ποινικός Κώδικας (άρθρο168, παρ.4 και 5): «τιμωρείται όποιος εισέρχεται σε χώρο πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με φωνασκίες και θόρυβο… διαταράσσει τη λειτουργία του». Η συνδ. δράση λοιπόν θεωρείται… «διατάραξη» της τάξης, οι συνδ. θέσεις «θόρυβος» και τα συνθήματα «φωνασκίες» και για αυτό το λόγο τιμωρούνται(!), με τις εξής ποινές: «ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή» ή «ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο έτη και χρηματική ποινή». Αξίζει να τονίσουμε ότι ο νέος Π.Κ συμπληρώνει τους αντισυνδικαλιστικούς νόμους Χατζηδάκη-Γεωργιάδη που επιβάλλουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα, απαγορεύουν την απεργία, τη διαδήλωση και τη διακίνηση των ιδεών και αντανακλάται στη σωρεία διώξεων των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών, διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ (απόλυση συμβασιούχου και δίωξη όλου του Δ.Σ του συλλόγου του), εργατών (ΠΕΝΕΝ-Εργατικό Κέντρο Πειραιά), φοιτητών (49 προσαγωγές στο ΑΠΘ). Πολύ οχυρωμένη η κυβέρνηση της ΝΔ έναντι του «εχθρού-λαού», αξιοποιεί και επιτείνει το θεσμικό οπλοστάσιο των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), επιδιώκοντας τον εκφασισμό της κρατικής πολιτικής και την ισοπέδωση όλων των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Την ίδια στιγμή επιβάλλει συνθήκες ακραίας φτώχειας και εξαθλίωσης, μισθούς πείνας, αδιοριστίας και ελαστικής απασχόλησης, ιδιωτικοποίησης του Πανεπιστημίου και της Τεχνικό-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, επίτασης των ταξικών φραγμών στη μόρφωση (ΕΒΕ-Τράπεζα θεμάτων-Εθνικό Απολυτήριο). Ιδιωτικοποιεί πλήρως το ΕΣΥ, ξεκληρίζει την αγροτιά με την παλιά και νέα Κ.Α.Π, συγκαλύπτει τις εγκληματικές ευθύνες της στην τραγωδία των Τεμπών με κάθε τρόπο, ακόμη και με την προκλητική παραποίηση των απομαγνητοφωνημένων στοιχείων, ενώ ξεπουλά ακόμη και τα υπολείμματα της δημόσιας περιουσίας στο κοράκια του κεφαλαίου και εμπλέκει ακόμη πιο βαθιά τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, όντας τοποτηρητής των Αμερικανο-ΝΑΤΟικών συμφερόντων.

Σε αυτές τις συνθήκες, η ανυποχώρητη αντίσταση των εκπαιδευτικών στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ με όποια εκδοχή της συνιστά πράξη ουσιαστικής ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που προασπίζεται την σταθερή και μόνιμη δουλειά, την οργανική θέση, την παιδαγωγική ελευθερία, την εργασιακή ισοτιμία και δημοκρατία. Είναι αντίσταση ενάντια στη… σκλαβιά της σκέψης και της συνείδησης του δασκάλου, που επιβάλλει ο επιθεωρητισμός και οι εκθέσεις των διευθυντών. Είναι συγχρόνως αγώνας ενάντια στην επίταση των ταξικών ανισοτήτων στη μόρφωση, ενάντια στο μορφωτικό αποκλεισμό των εργατο-λαϊκών στρωμάτων. Είναι αγώνας προάσπισης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Συνεπώς, η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ απέναντι στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ φέρει στο προσκήνιο αιτήματα που δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά το σύνολο των λαϊκών αγώνων. Για αυτό, η κυβέρνηση, που επείγεται να εφαρμόσει τις επιταγές των μηχανισμών του κεφαλαίου Ο.Ο.Σ.Α-ΣΕΒ και τις αντιλαϊκές συνθήκες του ιμπεριαλιστικού μηχανισμού της Ε.Ε, ξεπερνά κάθε όριο ακόμη και της αστικής νομιμότητας, με τις απειλές, τους εκφοβισμούς και τα χουντικής κοπής μέτρα.

Απέναντι σε αυτή την καταπάτηση των βασικότερων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας, η συνδ. γραφειοκρατία στην ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) αρνείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αυτές οι συνδ. παρατάξεις, αφού πρώτα στο προηγούμενο συνέδριο της ΟΛΜΕ συμφώνησαν και ψήφισαν από κοινού(!) στις θέσεις «της καλής αξιολόγησης», στη συνέχεια, μετά την προσφυγή της Κεραμέως, υποχώρησαν άτακτα, ενώ αντιστεκόταν το 90% της βάσης. Τώρα, μπροστά στη νέα ποινικοποίηση του Πιερρακάκη, αρνούνται να πάρουν αποφάσεις άμεσης επαναπροκήρυξης της Απεργίας-Αποχής σε περίπτωση ποινικοποίησης, θέτουν ως όριο της δράσης τους τις νομικές γνωματεύσεις και αρνούνται να οργανώσουν την πάλη της βάσης με ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ προοπτικής.

Σε αντίστοιχη βάση, ο νέος εκλογικός συσχετισμός στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου -με κυρίαρχες την ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ και την ΠΕΚ/ΠΑΣΚ- αντέστρεψε το περυσινό αγωνιστικό κλίμα και κήρυξε απόλυτη Υποχώρηση. Οι παρατάξεις αυτές: καταψήφισαν τις προτάσεις μας για τα κλιμάκια ενημέρωσης και εμψύχωσης στα σχολεία ενάντια στην Αξιολόγηση, ακόμη και για ενημερωτικά κλιμάκια του Δ.Σ εν όψει της απεργίας. Προβάλλουν την αντισυλλογική θέση της ατομικής στάσης («όποιος συνάδελφος δεν θέλει να αξιολογηθεί, να απευθύνεται στην ΕΛΜΕ»), δεν καλούν σε συνάντηση τους διευθυντές με στόχο την αποχή τους από την Αξιολόγηση (διευθυντικά στελέχη τους δεν υπογράφουν τη δήλωση Απεργίας-Αποχής) και βέβαια καταψηφίζουν ως …επικίνδυνη την πρότασή μας για Επαναπροκήρυξη της Απεργίας-Αποχής από την ΕΛΜΕ. Ξεπέρασαν μάλιστα κάθε όριο όχι μόνο δημοκρατικής, αλλά και καταστατικής δεοντολογίας στην πρόσφατη στάση εργασίας (19/3) ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, με την προκλητική ΑΠΟΧΗ τους από τη στάση(!). Αυτός ο αντιδημοκρατικός κατήφορος σαφώς στρώνει το έδαφος στην κυβέρνηση για την εφαρμογή όλων των μέτρων εκφασισμού.

Από την άλλη, η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ -παρά τις ηχηρές διακηρύξεις της- από τη μια εντάχθηκε στη διαδικασία της Αυτό-αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και από την άλλη αρνείται να υποστηρίξει το αίτημα της επαναπροκήρυξης της Απεργίας-Αποχής από τις ΕΛΜΕ, ενώ ακόμη και για τις διώξεις των συναδέλφων καταψήφισε την πρότασή μας για συμμετοχή της ΕΛΜΕ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπως έκανε και στην ΕΛΜΕ Πειραιά όπου ελέγχει το προεδρείο.

Δηλώνουμε ότι απέναντι σε αυτή τη μαύρη αντιδραστική κυβερνητική πολιτική της φίμωσης, καταστολής και εκφασισμού του κράτους, ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ είναι η ΕΝΩΤΙΚΗ και ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ:ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το