ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ N. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-10πμ

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

  • ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ, ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΤΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΤΗΡΗΣΑΝ.

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ:

  • ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.
  • ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ—ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
  • ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΓΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ.
  • ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
  • ΣΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ.
  • ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΝΑΤΟΪΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

Ένα χρόνο από την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη -που συγκλόνισε το λαό και απέδειξε τις καταστροφικές συνέπειες των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων και της παράδοσης όλων των υποδομών της μεταφοράς, της ενέργειας και γενικώς δημοσίου πλούτου στα κοράκια του πολυεθνικού κεφαλαίου- η κυβέρνηση της ΝΔ συγκαλύπτει το κρατικό έγκλημα και αποσείει τις ευθύνες από πάνω της. Την ίδια στιγμή, η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου … ψελλίζει κάποιες ενστάσεις, επιδιώκοντας, με τη σειρά της, την συγκάλυψη των δικών της ευθυνών για την επιβολή των βάρβαρων μέτρων της μνημονιακής καταιγίδας, της οποίας δραματικό αποτέλεσμα συνιστά η ιδιωτικοποίηση των μέσων μεταφοράς και η συνακόλουθη έλλειψη κάθε μέτρου προστασίας του λαού, όπως αποτυπώθηκε στους απανθρακωμένους επιβάτες στο περυσινό δυστύχημα των Τεμπών

Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση της ΝΔ ως σταθερός τοποτηρητής των συμφερόντων της εγχώριας ολιγαρχίας –και μπροστά στη δίκαιη οργή των συγγενών των θυμάτων-αναδεικνύει ξανά το γνωστό της δόγμα «της ατομικής ευθύνης», για ένα έγκλημα πολιτικό του οποίου την ευθύνη έχει ακέραιη. Συγχρόνως, ως ορκισμένος εχθρός των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, στρέφει το οπλοστάσιό της ενάντια στη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση, θεσπίζει την Ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημίου και της Τεχνικό-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, επιβάλλει το αντιδραστικό μέτρο της Αξιολόγησης-Κατηγοριοποίησης Σχολείων και Εκπαιδευτικών, επιτείνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, αίρει τη μονιμότητα και γενικεύει την ελαστική απασχόληση, συνδέοντας την εκπαίδευση με τους νόμους της Αγοράς.

Στο ίδιο πλαίσιο, η κυβέρνηση -θωρακισμένη με τα νομοθετικά τερατουργήματα των ν. Χατζηδάκη-Γεωργιάδη- ποινικοποιεί τις φοιτητικές καταλήψεις, καταστέλλει και υπονομεύει τους αγώνες των φοιτητών, με στόχο να κάμψει τις αντιστάσεις τους και να παραδώσει τις πανεπιστημιακές σχολές στις πολύχρωμες επιχειρήσεις και να οδηγήσει στην απομόρφωση τα λαϊκά στρώματα.

Την ίδια ακριβώς αντιδραστική πολιτική τηρεί και στο χώρο της πολύπαθης αγροτιάς που ξεκληρίζεται, με τη δραματική αύξηση του κόστους παραγωγής, την συγκέντρωση της γης σε μια νέα κατηγορίας μεγαλο-γαιοκτημόνων-μεγαλο-επιχειρηματιών, την ασύδοτη δράση των μεσαζόντων, τη φοροληστεία και τη διάλυση του μικρού αγροτικού κλήρου .Πρόκειται για μια μαύρη αντιδραστική πολιτική που δεν πλήττει μόνο τη χειμαζόμενη αγροτιά, αλλά όλα τα λαϊκά στρώματα, επιφέροντας και τη διατροφική εξάρτηση της χώρα, την οποία επιτάσσει η αντιαγροτική Κ.Α.Π (Κοινή Αγροτική Πολιτική) της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας στο πλευρό της όλο το φάσμα των κομμάτων του κεφαλαίου.

Αυτή την καταστροφική πολιτική εφαρμόζει και στο χώρο της Υγείας, με την προκλητική Υποχρηματοδότηση και Υποστελέχωση του ΕΣΥ, τη συγχώνευση νοσοκομείων, την αδιοριστία και την εργασιακή εξάντληση του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού, με τα ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και απογευματινά χειρουργεία και την πλήρη εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Παράλληλα, το ανεξέλεγκτο κύμα της ακρίβειας που εξανεμίζει τους πενιχρούς μισθούς στο πρώτο 15μερο του μήνα, σε συνδυασμό με την κατάργηση των ΣΣΕ και των βασικότερων εργατικών κατακτήσεων-με τη σιωπή και συνενοχή της υποταγμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ, έχουν ως αποτέλεσμα τη δραματική φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων, τη γενίκευση της ανεργίας, τη μετανάστευση κυρίως της νεολαίας και την πλήρη εξαθλίωση.

Απέναντι σε αυτή τη δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης, η κυβέρνηση προχωρεί στις αυξήσεις του εμπαιγμού(1,50 ευρώ το μήνα!), στις παροχές-ψίχουλα, την ιδια στιγμή που διογκώνει τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες και εμπλέκει τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα ενώ θωρακίζεται απέναντι στον «εχθρό-λαό» με το δόγμα «νόμος και τάξη», την αστυνομοκρατία και την ποινικοποίηση των αγώνων.

Σε αυτή την αντιδραστική πολιτική βάζει πλάτη η εργοδοτική ΓΣΕΕ, κηρύσσοντας σιωπητήριο, ενώ η γραφειοκρατική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ τηρεί παρελκυστική τακτική, Αρνείται να πάρει απόφαση για Απεργιακό Αγώνα οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων, προοπτικής και νίκης, Έτσι, δεν κήρυξε απεργία εν όψει της ψήφισης του χειρότερου φετινού κρατικού προϋπολογισμού, της παροχής των μισθολογικών αυξήσεων του εμπαιγμού και περιορίζεται σε κάποιες συγκυριακές στάσεις εργασίας, καλλιεργώντας την ηττοπάθεια και την αποδιοργάνωση του συνδ. κινήματος. Το ίδια πνεύμα της παρελκυστικής τακτικής ακολουθούν οι κυρίαρχες παρατάξεις της συνθηκολόγησης σε επίπεδο ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ, την ώρα που διογκώνεται η λαϊκή αγανάκτηση και οργή, όπως επιβεβαιώνουν οι μαζικές και ανυποχώρητες φοιτητικές και αγροτικές κινητοποιήσεις.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αυξήσεις στους Μισθούς και τις Συντάξεις, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια
  • Επαναφορά όλων των Εργασιακών και Οικονομικών κατακτήσεων που σάρωσε η μνημονιακή λαίλαπα
  • Καμία Αξιολόγηση-Κατηγοριοποίηση Σχολείων και Εκπαιδευτικών
  • Μονιμοποίηση όλων των Νεοδιορίστων, χωρίς καμία Αξιολόγηση
  • Μαζικούς Διορισμούς Μονίμων εκπαιδευτικών.
  • Κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων επίτασης των ταξικών φραγμών στη μόρφωση (Τράπεζα θεμάτων-ΕΒΕ κλπ)
  • Μονιμοποίηση των Αναπληρωτών-Όχι στο Νέο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ – Ίσα Δικαιώματα Μονίμων και Αναπληρωτών
  • Καμία Ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημίου και της Τεχνικό-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης- Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία
  • Κατάργηση των αντισυνδικαλιστικών νόμων Χατζηδάκη-Γεωργιάδη-Καμία Ποινικοποίηση των φοιτητικών καταλήψεων και λαϊκών αγώνων
  • Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων της φτωχής Αγροτιάς-Αλληλεγγύη και Έμπρακτη υποστήριξη το δίκαιο αγώνα τους
  • Καμία εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα-ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
  • Ψωμί, Μόρφωση, Δημοκρατία, Σταθερή και Μόνιμη Δουλειά, Ειρήνη, Εθνική Ανεξαρτησία, Διεθνιστική Συνεργασία και Φιλία μεταξύ των λαών.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το