ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ  

Καταγγελία για την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια

Οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι…

Καταδικάζουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αστυνομική βία και καταστολή στην επιχείρηση εκκένωσης από την ΕΛΑΣ και την ΟΠΚΕ των 4 καταλήψεων που κυρίως διέμεναν οικογένειες προσφύγων και μεταναστών στα Εξάρχεια τη Δευτέρα 26/8.

Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί κατά γράμμα το δόγμα νόμος, τάξη και βία, με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τις προσλήψεις στις ομάδες ΔΙΑΣ και Δέλτα, την αναπαλαίωση του ποινικού κώδικα, τις φυλακές τύπου Γ, την ορμπανοποίηση του μεταναστευτικού και της πολιτικής ασύλου με την κατάργηση του ΑΜΚΑ, τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο κλπ. Τώρα, εφαρμόζει τη συνεχιζόμενη καταστολή απέναντι σε μία από τις κοινωνικές ομάδες που θεωρεί ευάλωτες κι εύκολο στόχο, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η ΝΔ προωθεί την Ευρώπη- φρούριο με τις παγιωμένες πολιτικές λιτότητας και τα διαλυμένα εργασιακά δικαιώματα σε βάρος των αδύναμων κρίκων, όπως η χώρα μας. Σε αυτήν ακριβώς την Ευρωπαϊκή Ένωση όπου ο Σαλβινι, ο Όρμπαν, η Λεπέν κ.α. σηματοδοτούν μια άγρια ακροδεξιά στροφή και καταρρίπτουν σταδιακά κάθε φωτεινή πλευρά της Ευρωπαϊκής ιστορίας στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία.

Βέβαια, η “επιχείρηση Εξάρχεια” εξυπηρετεί ιδιαίτερα και τα επιχειρηματικά συμφέροντα των μεγαλοκατασκευαστών και του τουρισμού, που έχουν κατακλείσει την περιοχή, προκειμένου να την μετατρέψουν από γειτονιά κοινωνικής αμφισβήτησης σε μια πανάκριβη γειτονιά κατοικίας air bnb και πολυτελών ξενοδοχείων. Φυσικά, στα σχέδιά τους αυτά δεν χωράνε μετανάστες, νεολαία και φοιτητές, ακόμα και οι σημερινοί κάτοικοι.

Ο Χρυσοχοΐδης «υπουργός τρομοκρατίας του πολίτη», εμπνεόμενος από τις αμερικανικές ταινίες και ιδεοληψίες, εκκένωσε καταλήψεις με πρόσφυγες και μετανάστες κυρίως μικρά παιδιά και γυναίκες, που βρίσκονταν στο… τρίγωνο των Εξαρχείων. Αφού λοιπόν καλοκαιριάτικα δεν μπορούν να καπηλευτούν επιπλέον το άσυλο με κλειστά τα πανεπιστήμια, παίζουν επικοινωνιακά με τα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης. Ο φερόμενος ως συνδικαλιστής της αστυνομίας, ο ανεκδιήγητος Μπαλάσκας, έχοντας το πράσινο φως από τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές κραυγές στελεχών της κυβέρνησης αποκάλεσε σκόνη τους 143 πρόσφυγες και μετανάστες που προωθήθηκαν προς τα κέντρα κράτησης και επαναπροώθησης και σκουπίδια όσους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους. ΝΤΡΟΠΗ!!! Δεν θα κάνουμε το χατίρι στις κραυγές των μισάνθρωπων. Ο λαός μας  έχει ζήσει στο πετσί του την προσφυγιά!

Οι εκπαιδευτικοί  που διδάσκουμε τους μαθητές μας, τα παιδιά μας, την αλληλεγγύη, τον αγώνα και την ειρήνη, καταδικάζουμε αυτές τις αγριότητες και τις κραυγές. Εκφράζουμε την ουσιαστική αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που είναι τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων των ΗΠΑ και της Ε.Ε. σε βάρος των λαών της ευρύτερης περιοχής. ΗΠΑ και Ε.Ε. και απομυζούν τον φυσικό πλούτο της περιοχής και ισοπεδώνουν ολόκληρες χώρες. Τα σχολεία μας και η κοινωνία μας πρέπει σταθερά να παραμένουν ανοιχτές αγκαλιές για όλους και φυσικά για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες!

Οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι!

Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι!

28/8/19

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το