ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ» ΚΑΙ «ΠΕΚ-ΠΑΣΚ» ΨΗΦΙΣΑΝ

ΣΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ «ΝΑΙ»(!) ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ… ΔΙΠΛΗ ΨΗΦΟ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ(!) ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Η ΜΑΥΡΗ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ (13/10) όπου ομόθυμα η βάση εκφράστηκε ΥΠΕΡ της συνέχειας της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ενάντια στο βάρβαρο μέτρο της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ- οι γραφειοκρατικές συνδ. παρατάξεις της συναίνεσης, η τάχα «αριστερή»(!) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ και η συνοδοιπόρος της και σταθερός στυλοβάτης των αντιλαϊκών μέτρων ΠΕΚ/ΠΑΣΚ έδωσαν τα χειρότερα δείγματα ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ: Αρχικά, με τις τοποθετήσεις τους, επεδίωξαν να καλλιεργήσουν την ηττοπάθεια και τον πανικό, λειτουργώντας ως πιστοί στυλοβάτες της μαύρης κυβερνητικής προπαγάνδας, αναπαράγοντας, στην ουσία, την επιχειρηματολογία της δεξιάς ΔΑΚΕ και στρώνοντας το… έδαφος στην κυβερνητική πολιτική της ποινικοποίησης και αυτού ακόμη του θεμελιώδους δικαιώματος της ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Χωρίς να σεβαστούν τη βούληση της βάσης, χωρίς να λάβουν καθόλου υπόψη τους όλες τις ενδεικτικές ψηφοφορίες της συγκέντρωσης που ομόθυμα στήριζαν τη ΣΥΝΕΧΕΙΑ και ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ του ΑΓΩΝΑ, κόντρα στον αγωνιστικό παλμό και στην καθολική απόρριψη της «Αξιολόγησης»-Διάλυσης (93% στη Γ.Σ των προέδρων), κατέφυγαν στη γνωστή μέθοδο τους, που είναι η αξιοποίηση των αρνητικών εκλογικών συσχετισμών στο Δ.Σ.

Και σε αυτό το επίπεδο όμως οι δύο προαναφερόμενες παρατάξεις, που σταθερά λειτουργούν ως ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ στην ανάπτυξη της αγωνιστικής δράσης, ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ βασικές αρχές της οργανωμένης συλλογικής πάλης. Έτσι, επειδή μετά την αποχώρηση της ΔΑΚΕ από το Δ.Σ. (συνολικά 9 έδρες), οι συσχετισμοί στην ΕΛΜΕ είναι τέτοιοι, ώστε να ΜΗ ΔΙΔΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ στο αντιλαϊκό μέτωπο του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού (2 έδρες η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και 2 η ΠΕΚ/ΠΑΣΚ – 4 έδρες αθροιστικά οι αριστερές παρατάξεις), έφτασαν στο σημείο ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ(!) και να περάσουν έτσι, με ένα βαθιά αντιδημοκρατικό, αντισυλλογικό και απαράδεκτο τρόπο την ΠΡΟΤΑΣΗ τους ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣ. Δεν έδειξαν καν τη στοιχειώδη δημοκρατική ευπρέπεια να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ, έστω, ΤΗΝ ΙΣΟΨΗΦΙΑ (4 ΝΑΙ στην αξιολόγηση του δικού τους φιλοκυβερνητικού μπλοκ και 4 αθροιστικά ΟΧΙ από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και τις υπόλοιπες τρεις αριστερές παρατάξεις) για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά στην κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου, του ρόλου του δασκάλου και στην απομόρφωση των λαϊκών στρωμάτων. Τονίζουμε ότι το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του σωματείου προβλέπει ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΗΣ του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ της ΔΙΠΛΗΣ ΨΗΦΟΥ στον ΠΡΟΕΔΡΟ και ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ. Εναπόκειται επομένως στον ίδιο τον πρόεδρο και την παράταξή του (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥ-ΝΕΚ) να κάνει ή όχι χρήση της διπλής ψήφου.Είναι προφανές ότι το στοιχειώδες αίσθημα συλλογικής ευθύνης επιτάσσει να ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.

Όμως η τάχα αριστερή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, όπως και ο πολιτικός χώρος που πρόσκειται (ΣΥΡΙΖΑ) είναι καλά μαθημένη στη διγλωσσία, τον εμπαιγμό και τον αποπροσανατολισμό της βάσης. Έτσι επικαλείται την… αριστεροσύνη, όταν βγαίνει για ψηφοθηρία και την κρίσιμη στιγμή της ποινικοποίησης, που απειλούνται οι βασικότερες, συνδικαλιστικές, μορφωτικές και εργασιακές κατακτήσεις, επιλέγει, χωρίς κανένα δισταγμό, το στρατόπεδο της επίθεσης στα δικαιώματά μας και βάζει πλάτες στην κυβέρνηση, για να φιμώσει το λαϊκό κίνημα, Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ από τη θέση της προεδρίας, αντιγράφοντας πιστά τον πολιτικό της χώρο, ανερυθρίαστα ψηφίζει και στηρίζει την ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ και ΥΠΟΤΑΓΗ, έχοντας στο πλευρό της το σταθερό στυλοβάτη των αντιδραστικών μέτρων, δηλ την ΠΕΚ/ΠΑΣΚ που όχι μόνο δεν υποστήριξε τον αγώνα ενάντια στην ποινικοποίηση, αλλά επιπλέον αυτές τις μέρες της συλλογικής αγωνίας και πάλης, έστειλε ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ(!) στα σχολεία, υποδεικνύοντας με ποιο τρόπο θα ΓΙΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ(!), ενώ είναι η μόνη παράταξη στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ που ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ που κατέθεσε η παράταξή μας για ανυπόγραφο κείμενο που… δίδασκε(!), ουσιαστικά, ότι η συνέχεια της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ μπορεί να λογιστεί ως ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΑΔΙΚΗΜΑ(!).

Είναι προφανές ότι η ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ/ΣΥΝΕΚ και της ΠΕΚ/ΠΑΣΚ στο ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ούτε τυχαία, ούτε αβάσιμη είναι. Παρακολουθεί και αντανακλά πιστά τη συνοδοιπορία των αντίστοιχων πολιτικών χώρων (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ) στην κατεύθυνση της συγκρότησης κυβερνητικού μετώπου για την επιβολή της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, με άλλες φράσεις, αλλά με τον ίδιο αντιδραστικό πυρήνα. Οι δυο προαναφερόμενες παρατάξεις, αποκαλύπτουν, με τον πιο προφανή τρόπο, ότι όχι μόνο δρουν ως αναχώματα στην ανάπτυξη της συλλογικής πάλης, όχι μόνο συνδράμουν τη ΔΑΚΕ στην επιβολή των πιο αυταρχικών, κατασταλτικών κυβερνητικών μέτρων, αλλά επιπλέον δείχνουν και το δρόμο του …Παναγόπουλου στην κορυφή της ΓΣΕΕ, δηλ. του πλήρους εκφυλισμού του συνδικαλισμού σε μια διαδικασία νομιμοποίησης όλων των βάρβαρων, αντιδραστικών μέτρων.

Μετά το μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 11ης Οκτώβρη και τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία, τη στιγμή της κορύφωσης του αγώνα των εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων ενάντια στη μαύρη κατασταλτική πολιτική της ποινικοποίησης, οι γραφειοκρατικές παρατάξεις ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ/ΠΑΣΚ ως πιστοί στυλοβάτες της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής, έσπευσαν να… επιβεβαιώσουν για πολλοστή φορά το ρόλο τους ως πρόθυμοι υποστηρικτές της αντιλαϊκής επίθεσης, ως συνδ. δεκανίκια της κυβέρνησης που σήμερα μάλιστα, με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» επιδιώκει να αφοπλίσει το λαό και από τα θεμελιώδη και συνταγματικά αναγνωρισμένα δικαιώματα, όπως είναι αυτό της ΑΠΕΡΓΙΑΣ, απαγορεύοντας, στην ουσία τη συνδικαλιστική δράση.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ κατέθεσε και καταθέτει καθημερινά τις δυνάμεις της ενάντια τη βάρβαρη πολιτική της ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ. Κάλεσε και καλεί τους συναδέλφους στον κοινό αγώνα ενάντια στην ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αντιπάλεψε στη Γ.Σ με επιχειρήματα τη σαθρή επιχειρηματολογία των παρατάξεων της υποταγής, ΚΑΤΕΘΕΣΕ την ΠΡΟΤΑΣΗ της ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ και της ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ με ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΒΗΜΑΤΑ και όλα τα συλλογικά μέσα πάλης. Πήρε την πρωτοβουλία της συνεννόησης με τις λοιπές αριστερές παρατάξεις στη Γ.Σ, για να στηθεί μέτωπο αντίστασης και πάλης ενάντια στον εκφυλισμό του αγώνα μας και στη διάλυση των σωματείων. Η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:

  • ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΌΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ-ΑΝΤΙΣΥΛΛΟΓΙΚΗ-ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ /ΣΥΝΕΚ» ΚΑΙ «ΠΕΚ/ΠΑΣΚ».
  • ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ-ΜΕ ΑΙΘΣΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.
  • ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το