Αγωνιστική Παρέμβαση καθηγητών Περιστερίου

Εκλογές ΕΛΜΕ2023ΕΔΡΕΣΠΟΣΟΣΤΟ
Ψήφισαν /Έγκυρα 387/ 379

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ164343,27%
ΑΣΕ (ΠΑΜΕ)101226,65%
ΔΑΚΕ58115,30%
ΣΥΝΕΚ50113,19%
ΠΕΚ061,58%
Άκυρα-Λευκά08

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες που συμμετείχαν στη μαζικότατη εκλογο-απολογιστική συνέλευση και στις εκλογές της ΕΛΜΕ μας για την ανάδειξη του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Ως Αγωνιστική Παρέμβαση καθηγητών Περιστερίου, έχουμε την τιμή να είμαστε ξανά πρώτη δύναμη στην ΕΛΜΕ μας. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την προσπάθεια για μια ΕΛΜΕ που θα συνενώνει όλους και όλες τις συναδέλφους των σχολείων του Περιστερίου, θα είναι ασπίδα προστασίας των εργασιακών μας δικαιωμάτων και του δημόσιου σχολείου για τη μόρφωση όλων των παιδιών, κατοχυρώνοντας νίκες και χωρίς να κάνει τεμενάδες στη Διοίκηση.

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η μεγάλη πλειονότητα του κλάδου δεν συναινεί και δεν υποκύπτει, αλλά αντιστέκεται και απορρίπτει τη βάρβαρη κυρίαρχη πολιτική. Είναι, συγχρόνως, ηχηρή απάντηση στο κυβερνητικό σχέδιο άλωσης των σωματείων μας και μετατροπής τους σε εταίρους του ΥΠΑΙΘΑ, που θα υποτάσσονται και θα χειροκροτούν τη φτωχοποίησή μας ως εργαζομένων και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Ωστόσο, για την καταπολέμηση της αποχής από τις συλλογικές διαδικασίες και τις εκλογές της ΕΛΜΕ μας, απαιτείται η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις, στις κινητοποιήσεις και στις πολύμορφες δράσεις της. Απαιτείται η καθημερινή επαφή με το σωματείο. Υπενθυμίζουμε ότι ως κλάδος όχι μόνο δεν χρωστάμε τίποτε και σε κανέναν, αλλά όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις μας είναι καρπός των διεκδικήσεων και των κινητοποιήσεών μας τις τελευταίες δεκαετίες. Σε πείσμα των καιρών, να περάσουμε οριστικά από το «εγώ» στο «εμείς» και η ΕΛΜΕ μας να γίνει ξανά συλλογική υπόθεση όλων των συναδέλφων/ισσών, ιδίως των αναπληρωτών/τριών, για τους οποίους και απαιτούμε δωδεκάμηνες συμβάσεις με πλήρη και ίσα δικαιώματα με αυτά των μονίμων, την άμεση μονιμοποίησή τους και μέτρα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ!

Κανένας συνάδελφος μόνος, καμία συναδέλφισσα μόνη! Όλοι για έναν, ένας για όλους, όλα για όλους!

Πολύμορφος αγώνας διαρκείας, για γενναίες αυξήσεις-εργασιακή αξιοπρέπεια-μόρφωση-υγεία-ελευθερία-δημοκρατία!

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, 6/12/2023

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το