ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προκηρυγμένη από την ΟΛΜΕ απεργία ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που αφαιμάσσει τα λαϊκά στρώματα, μειώνει δραματικά τους ήδη μειωμένους (κατά 45%) μισθούς και μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ -στο πλαίσιο αυτής της απεργίας- κινητοποίησε όλες τις δυνάμεις της για την, όσο γίνεται, πιο μαζική συμμετοχή στην απεργία, με πολλές ενημερώσεις των συλλόγων, προκηρύξεις , δικό της πανό καταδίκης της φτώχειας και της ανεργίας, με άσκηση πίεσης στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ για ενεργοποίηση του σωματείου.

Καταθέσαμε πρόταση για έκτακτη Γ.Σ , εν όψει της απεργίας και με πρόταξη στο ζήτημα της Μονιμοποίησης των Νεοδιορίστων, και πρόταση για πανό της ΕΛΜΕ με συγκεκριμένα αιτήματα τα οποία ψηφίστηκαν :αυξήσεις στους μισθούς, καμία αξιολόγηση-ιδιωτικοποίηση, μονιμοποίηση νεοδιορίστων και αναπληρωτών, σταθερή και μόνιμη δουλειά

Συνεννοηθήκαμε με τον ΣΕΠΕ (που είχε αποφασίσει δεύτερη 3ωρη στάση εργασίας, προσθετικά στην απόφαση της ΔΟΕ για μια 3ωρη στάση!) και πήραμε την πρωτοβουλία για τη τη διοργάνωση Κοινής συγκέντρωσης και Πορείας μέχρι τα γραφεία της ΔΙΔΕ Ηρακλείου.

Η συγκέντρωση δεν είχε τη μαζικότητα που απαιτεί η καταγγελία ενός ληστρικού προϋπολογισμού, όμως απέκτησε πολιτική φωνή καταδίκης των περικοπών και της πολιτικής της φτώχειας, μέσω των συνθημάτων που ακούγονταν από τον τηλεβόα της παράταξής μας,ο οποίος ήταν και ο μόνος… στην απεργιακή συγκέντρωση.

Με τα συνθήματά μας καταδικάσαμε τη φτώχεια, την ακρίβεια, την πολιτική της εξαθλίωσης και καλέσαμε σε μαζική αντίσταση για την αντροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας ως συνοδοιπόρους όλα τα κόμματα του κεφαλαίου(ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛκλπ)

Με τις δηλώσεις επίσης της εκπροσώπου μας στα ΜΜΕ, καταδικάσαμε τον προϋπολογισμό της δραματικής φτωχοποίησης των μισθωτών και της εξαθλίωσης όλων των λαϊκών στρωμάτων, ενώ καταγγείλαμε και την υπερδιόγκωση των κερδών που χαρίζει πλουσιοπάροχα στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, αναδεικνύοντας την ανάγκη της αντίστασης. Ξεχωριστή βαρύτητα δώσαμε στο αίτημα της ΑΥΞΗΣΗΣ των μισθών και της ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ των νεοδιορίστων και αναπληρωτών

Η πορεία έληξε στη ΔΙΔΕ, όπου οι απεργοί με συνθήματα καταδίκασαν την πολιτική της φτώχειας και της καταστολής.

Ο διευθυντής της ΔΙΔΕ απουσίαζε και επομένως δεν έγινε συνάντηση μαζί του. Αν και καλέσαμε επανειλημμένως από τον τηλεβόα άλλο εκπρόσωπο της διοίκησης να παραστεί στη συγκέντρωση, κανείς από τους αναπληρωτές του διευθυντή της ΔΙΔΕ δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας να κατέβει στο χώρο της συγκέντρωσης και να ακούσει τα αιτήματά μας.

Από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο δρόμο της πάλης και θα καλούμε αδιάλειπτα σε αντίσταση και διεκδίκηση μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το