ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ N. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  9 ΝΟΕΜΒΡΗ

·        ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΟ  ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ (10πμ)

Ø ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ-ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ – ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ

Ø ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ – ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ

Ø ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Ø ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ–ΜΟΝΙΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ  ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΤΩΤΩΝ-ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ø ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Ø ΕΙΡΗΝΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση της ΝΔ επιβάλλει πολιτική πρωτόγνωρης μεταπολιτευτικά φτώχειας, ακρίβειας, ανεργίας και καταστολής, κηρύσσοντας τον λαό «εχθρό»,  όντας στην υπηρεσία της εγχώριας ολιγαρχίας  και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της. Στην εκπαίδευση θεσπίζει  τη χαριστική βολή ενάντια στις θεμελιώδεις μορφωτικές,εργασιακές και δημοκρατικές κατακτήσεις, με το νέα μέτρα για την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. Συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των  προκατόχων της, επιδιώκει να καθιερώσει τους Νέους Επιθεωρητές(!), με τη μορφή του του σχολικού συμβούλου και του μέντορα, και να διαλύσει το σύλλογο διδασκόντων, μέσω των περιώνυμων Εκπαιδευτικών Ομίλων.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει την πιο στυγνή πολιτική της λαϊκής αφαίμαξης, με τα βάρβαρα μέτρα  των δραματικών ανατιμήσεων  σε βασικά αγαθά που εξανεμίζουν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα και οδηγούν το ένα τρίτο του πληθυσμού στα όρια  της κοινωνικής περιθωριοποίησης.Στις συνθήκες αυτές. η αγοραστική δύναμη των μισθών μειώνεται πάνω από το 45%, ο πληθωρισμός φτάνει στο 12%, η ανεργία , ειδικά στους νέους, ξεπερνά το 30%, ενώ η τιμή του ρεύματος αυξήθηκε κατά 250%,  ο πρωτογενής τομέας διαλύεται, ο μικρός αγροτικός κλήρος αφανίζεται και η διατροφική και ενεργειακή εξάρτηση της χώρας αποτελούν σκληρή πραγματικότητα για το δοκιμαζόμενο λαό που επιβεβαιώνει στην πράξη τις τραγικές συνέπειες της εφαρμογής μιας αντιδραστικής  πολιτικής  καταλήστευσης του λαϊκού εισοδήματος και υπηρέτησης των συμφερόντων της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της .

Η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας την αμέριστη στήριξη της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης  (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κλπ), επιβάλλει τα αντιδραστικά μέτρα των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων(ΔΕΗ-λιμάνια, αεροδρόμια κλπ), ξεπουλά τη δημόσια περιουσία στα αρπακτικά του ενεργειακού και συνολικότερα μονοπωλιακού κεφαλαίου, τα οποία επιδοτεί με πολλά δισ. ευρώ, υπερδιογκώνοντας τα κέρδη τους. Την ίδια στιγμή, καταδικάζει τα λαϊκά στρώματα στη στέρηση, την παγωνιά και την ανέχεια, ενώ με τα ψίχουλα των επιδομάτων επιδιώκει να πετύχει τον εθισμό στη «νέα κανονικότητα» της εξαθλίωσης.Πρόκειται για την «κανονικότητα» φτώχειας και  της επίτασης των ταξικών φραγμών στη μόρφωση, της εμπορευματοποίησης της υγείας, της κατάργησης των ΣΣΕ και της ελαστικής απασχόλησης, αλλά και της συνδικαλιστικής φίμωσης με το τερατούργημα του νόμου ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, που απογυμνώνει τους εργαζόμενους από κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα, ποινικοποιώντας την απεργία, τη διαδήλωση  και κάθε μορφή λαϊκής διεκδίκησης.

Στο  ίδιο πλαίσιο. η κυβέρνηση της ΝΔ- ακολουθώντας και επιτείνοντας το καθεστώς της υποτέλειας στους ιμπεριαλιστές προστάτες της που τηρούσαν και οι προκάτοχοί της- εμπλέκει ακόμη πιο βαθιά τη χώρα   στον πόλεμο στην Ουκρανία και γενικώς στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.Διογκώνει τις ΝΑΤΟϊκές  πολεμικές δαπάνες, πολλαπλασιάζει τις βάσεις του θανάτου  και μετατρέπει τη  χώρα σε πολεμικό ορμητήριο επίθεσης ενάντια στους γειτονικούς λαούς, υπονομεύοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα, σε συνθήκες όξυνσης του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού για την αναδιανομή των σφαιρών επιρροής και των ενεργειακών πόρων και δρόμων.

Απέναντι σε αυτή τη μαύρη,  αντιδραστική πολιτική της πέινας, ανεργίας, υποτέλειας και εκφασισμού του κράτους, οι υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΠΕΚ/ΠΑΣΚ)κηρύσσουν «σιγή ασυρμάτου». Βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις αγωνιστικές διαθέσεις της βάσης, βάζουν πλάτη στην επίθεση (όπως είναι π.χ η αποδοχή των ηλεκτρονικών εκλογών) και μετά από δύο μήνες κηρύσσουν μια 24ωρη απεργία, επιλέγοντας τον καταστροφικό δρόμο της ..συναίνεσης στα βάρβαρα μέτρα.

 Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις  της υποταγής τόσο στην ΟΛΜΕ- ΑΔΕΔΥ, όσο και στη ΓΣΕΕ -που αποτελούν τα συνδικαλιστικά στηρίγματα των κομμάτων του κεφαλαίου- δείχνουν τον ίδιο παραπλανητικό δρόμο των εκλογικών αυταπατών, ενώ ο ΜΟΝΟΣ δρόμος για την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων είναι η ΜΑΖΙΚΗ-ΕΝΩΤΙΚΗ-ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΛΑΪΚΉ ΠΑΛΗ.

·ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ –ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ-ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ  

·ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

·ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ  ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το