Από την παράσταση διαμαρτυρίας ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ στη ΔΔΕ Ηρακλείου

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 12 μμ  Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης ενάντια στην αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και αντιεκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν τα εκπαιδευτικά σωματεία, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, μετά από πρόταση που κατέθεσε η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στο Δ.Σ της ΕΛΜΕκαλώντας το σωματείο να αναλάβει τις ευθύνες του και να καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε Κοινή απεργιακή συγκέντρωση, αρνούμενη τη διασπαστική λογική των χωριστών συγκεντρώσεων που ακολουθεί το ΠΑΜΕ( συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας).Αυτή τη τακτική « της χωριστής πλατείας»    υιοθετούν κατά γράμμα τελευταία και οι παρατάξεις «Αριστερή Παρέμβαση-Συσπείρωση», αλλά και   οι «Αγωνιστικές Κινήσεις» που καλούσαν σε άλλη …χωριστή συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου.

 Τη στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ θεσπίζει την πιο βάρβαρη πολιτική της κατεδάφισης των θεμελιωδών εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων,  οι κυρίαρχες παρατάξεις της συναίνεσης και της υποταγής(ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ -ΠΕΚ/ΠΑΣΚ) κηρύσσουν  τον αναχωρητισμό και έχουν ως βασικό δόγμα τους την προσαρμογή στην πολιτική της τρομοκράτησης και της λαϊκής εξαθλίωσης. Στόχος των παρατάξεων αυτών είναι η απονέκρωση και πλήρης γραφειοκρατικοποίηση των σωματείων, όπως δείχνει και το απαράδεκτο αίτημα της ηγεσίας της ΟΛΜΕ για «ΕΞΑΙΡΕΣΗ»(!) των εκπαιδευτικών από την απεργία της 16ης, με επίκληση της  «ευθύνης» έναντι των μαθητών που  συμμετέχουν στις Πανελλαδικές. Το αίτημα αυτό ..έστρωσε  το δρόμο για την ήδη σχεδιασμένη από τη κυβέρνηση της ΝΔ ποινικοποίηση των σημερινών απεργιακών αγώνων.

Απέναντι σε αυτό το αρνητικό  κλίμα του διπλού μετώπου, της κυβερνητικής επίθεσης και της εσωτερικής συνδ. υπονόμευσης, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ δεν διάλεξε τον αδιέξοδο δρόμο του απομονωτισμού και της χωριστής πλατείας, όπως έκαναν οι προαναφερόμενες αριστερές παρατάξεις. Εδωσε τη μάχη για τη διοργάνωση Συγκέντρωσης από ΚΟΙΝΟΥ των εκπαιδευτικών σωματείων. Κάλεσε τα Δ.Σ να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, εξέδωσε προκήρυξη καταδίκης του νομοθετικού εκτρώματος  Χατζηδάκη, αλλά και αποδοκιμασίας  της  διαλυτικής δράση ςτου γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

Τις θέσεις αυτές ανέδειξε και στη συγκέντρωση, αλλά και στις δηλώσεις  της στα ΜΜΕ, όπου καταδίκασε την αντεργατική πολιτική και την ποινικοποίηση των αγώνων και καυτηρίασε   την υποκρισία της Υπουργού για το δήθεν ενδιαφέρον  της προς τους μαθητές τους οποίους η δική της πολιτική  καταδικάζει στην αμορφωσιά και στην περιθωριοποίηση.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πρόσκληση για συμμετοχή στην απογευματινή ΚΟΙΝΗ συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ και ΕΚΗ στις 6.30 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το