ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                 Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ  ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ  ΑΓΩΝΩΝ

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝμαζί με την αντίθεσή της στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα (νέο ωρολόγιο πρόγραμμα, διαθεσιμότητες, αναπληρωτές, τηλε-εκπαίδευση κλπ), αναδεικνύει, σε όλες τις συλλογικές λειτουργίες και  μαζικές διαδικασίες, και το ζήτημα της Καταστολής και Ποινικοποίησης των αγώνων, μέσω του  αντιδραστικού νομοσχεδίου που κατέθεσε για ψήφιση η κυβέρνηση της ΝΔ  στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά την ανάδειξη των αιτίων της επίτασης των μέτρων της αστυνομοκρατίας και   της λαϊκής τρομοκράτησης, αναπτύξαμε τις θέσεις μας και στις δυο προηγούμενες ΓΣ της ΕΛΜ.Ε, που πραγματοποιήθηκαν , μετά από επίμονη απαίτηση  μας να δοθεί ο λόγος στη βάση , μέσω της σύγκλησης ΓΣ και όχι μέσω των  ανοιχτών ΔΣ, που μετατρέπουν τους συναδέλφους σε…θεατές.

Αναδείξαμε τις συνθήκες της λαϊκής αφαίμαξης και ιμπεριαλιστικής περικύκλωσης της χώρας και τους στόχους της εγχώριας ολιγαρχίας για πειθάρχηση και καταστολή του λαϊκού κινήματος, σε μια  ιστορική φάση όξυνσης της οικονομικής κρίσης, κατά την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ,   ως κυρίαρχη του αστικού  πολιτικού σκηνικού, κυνικά και απροκάλυπτα, στοχοποιεί τον εχθρό-λαό. Τον απειλεί   με ..το νέο «χωροφύλακα», με ιδιώνυμα αδικήματα, ποινές φυλάκισης, πρόστιμα , με μια βροχή  μέτρων τρομοκράτησης  και ποινικοποίησης της σκέψης και της δράσης του.

Τονίζουμε ότι οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής  γραφειοκρατίας όχι μόνο δεν ανέδειξαν, αλλά αποσιώπησαν το θέμα, τηρώντας  στάση διαλυτισμού στις ΓΣ.

Μπροστά σε αυτό το φαινόμενο της συνδ. διάλυσης, ως Αγωνιστική Παρέμβαση, απαιτήσαμε να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη του ΔΣ της Ε.ΛΜ.Ε (3Ιούλη) το ζήτημα του μαύρου νομοσχεδίου της Καταστολής. Στο ΔΣ αναπτύξαμε διεξοδικά την άποψή μας.

Με δεδομένη μάλιστα από τη μια τη στάση  της υποταγής των παρατάξεων της συνδ. γραφειοκρατίας (ΕΚΠΑΙΔ.ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΠΕΚ/ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), αλλά και από τη άλλη τη  διασπαστική στάση του ΠΑΜΕ/ΑΣΕ -που καταθέτει, σχεδόν εκβιαστικά τα δικά του κείμενα, χωρίς καμία διάθεση σύνθεσης, ενώ καλεί σταθερά στις χωριστές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ-πήραμε ένα σύνολο πρωτοβουλιών

Συγκεκριμένα, προκειμένου η Ε.ΛΜ.Ε ως σωματείο να ανταποκριθεί στο στοιχειώδες καθήκον της περιφρούρησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και  των πολιτικών ελευθεριών, καταθέσαμε τις παρακάτω προτάσεις που αποτέλεσαν, στο σύνολό τους, θέσεις του σωματείου μας.

1. Πρόταση για ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, μαζί με το σύλλογο Εκπαιδευτικών της Α/θμιας, την Τρίτη(7Ιούνη), με στόχο την καταγγελία του αντιδραστικού νομοσχεδίου της ποινικοποίησης και καταστολής. Η θέση αυτή ψηφίστηκε από όλους.

2. Πρόταση για συμμετοχή της Ε.ΛΜ.Ε στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ την ΠΕΜΠΤΗ (9 Ιούλη και ώρα 7μμ)στην Πλατεία Λιονταριών),  πρόταση που ψηφίστηκε από όλους, πλην του ΠΑΜΕ/ΑΣΕ που καλεί την ίδια ώρα σε άλλη πλατεία

3.Πρόταση για συγκέντρωση την Τετάρτη το μεσημέρι, στα πλαίσια της στάσης της ΑΔΕΔΥ, η οποία μένει μετέωρη έως ότου διαπιστωθεί ότι θα πράξει το αντίστοιχο η ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα

4.Καταθέσαμε επιπλέον- εκτός από την προκήρυξη της παράταξης μας που καταγγέλλει το φασιστικό μέτρο- το παρακάτω  ΚΕΙΜΕΝΟ ως πρόταση πολιτικής θέσης και  απάντησης του σωματείου στη μαύρη  κυβερνητική πολιτική της καταστολής και αστυνομοκρατίας. Το κείμενο αυτό ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις, εκτός του ΠΑΜΕ/ΑΣΕ, που δείχνει  και με αυτόν τον τρόπο τη σταθερή πολιτική του βούληση για περιχαράκωση και διασπαστική στάση στο κίνημα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                    Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

Η ΕΛ.Μ.Ε Ηρακλείου καταδικάζει το αντιδραστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ, επιτείνοντας τους αντισυνδικαλιστικούς  νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Βάσει αυτού , ουσιαστικά, η κυβέρνηση  απαγορεύει τις διαδηλώσεις, μετατρέποντας την αστυνομία σε…κριτή των προθέσεων, σκοπών κα όρων οργάνωσης  κάθε μαζικής διαμαρτυρίας και αναγνωρίζοντας της τη δυνατότητα να απαγορεύει την οργάνωση    οποιωνδήποτε κινητοποιήσεων που… απειλούν την «κοινωνικο-οικονομική ζωή»(!.)

Επίσης  το  νομοσχέδιο προβλέπει ποινές φυλάκισης (από 1 έως 2 έτη) στους .. στους συμμετέχοντες αλλά και ποινές χρηματικών προστίμων  για όλες τις υλικές ζημιές .. , επαναφέροντας στο  κοινωνικό προσκήνιο αλήστου μνήμης εποχές διώξεων, ιδιώνυμων αδικημάτων και  πολιτικής καταστολής. Επιβάλλει δηλ τη μαύρη αυταρχική πολιτική της ποινικοποίησης   των πολιτικών φρονημάτων,  των συνδικαλιστικών αγώνων,  της τρομοκράτησης των αγωνιστών και της  ισοπέδωσης των θεμελιωδών πολιτικών , συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών

Ø     ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Ø     ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ

Ø     ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ.

Ø     ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το