Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών  Ν.Ηρακλείου

Συμμετείχαμε  σήμερα, Τρίτη 28 Απρίλη ως εκπρόσωποι της Ε.ΛΜ.Ε Ηρακλείου στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το σωματείο εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο των συνδικαλιστικών δράσεων που αποφάσισε η ομοσπονδία (ΟΕΝΓΕ) και στη βάση της προβολής και στήριξης των  αιτημάτων που αφορούν στην κάλυψη  όλων των αναγκών του λαού στην υγεία.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών, υποστηρίζοντας το πανό της Ε.ΛΜ.Ε, παρευρέθηκε στην πύλη του νοσοκομείου όπου είχαν συγκεντρωθεί γιατροί ,νοσηλευτές, νοσοκόμοι, τραυματιοφορείς, εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Η εκπρόσωπος της παράταξης μας στο ΔΣ της Ε.ΛΜ.Ε απηύθυνε χαιρετισμό στη συγκέντρωση, εκφράζοντας την αμέριστη υποστήριξη των εκπαιδευτικών  στον αγώνα των υγειονομικών για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, σε συνθήκες υποχρηματοδότησης και διάλυσης του ΕΣΥ, αδιοριστίας, έλλειψης κλινών ΜΕΘ, αλλά και των απαραίτητων υλικών αντισηψίας  και προστασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τόνισε την ανάγκη της συμπόρευσης των εργαζομένων στον κοινό αγώνα για δημόσια, δωρεάν, καθολική υγεία και παιδεία και ανέδειξε τα βασικά αιτήματα της Ε.ΛΜΕ για την υγεία που αφορούν στην κάλυψη όλων των κενών (30.000) με μαζικούς διορισμούς μονίμων, στη μονιμοποίηση των επικουρικών, στη δημιουργία των απαραίτητων κλινών ΜΕΘ, στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτικών διαγνωστικών test, στη δημιουργία ενός δημόσιου , δωρεάν, καθολικού συστήματος υγείας, περίθαλψης, ασφάλισης και πρόληψης.

Σημειώνουμε ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου απαγόρευσε (!)την παρουσία των δημοσιογράφων στη συγκέντρωση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στην πύλη του νοσοκομείου…, στη βάση της επιβολής του δόγματος του τρόμου και της υποταγής.

Από το χώρο της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών καταγγέλλουμε τον αποκλεισμό, ουσιαστικά, των δημοσιογράφων από το χώρο που διαδραματίζονται τα κοινωνικά γεγονότα, τα οποία είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν, να αποτυπώνουν και να κρίνουν. Η κυβέρνηση της ΝΔ, καταργεί την ελευθερία του Τύπου, ισοπεδώνει βασικές συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες και επιπλέον «θέτει σε καραντίνα» την Πρωτομαγιά, το ορόσημο της διεκδίκησης  της  απελευθέρωσης των εργατο-λαϊκών στρωμάτων από την καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση.Ετσι, η κυβέρνηση της ΝΔ στην πράξη τι επιδιώκει με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που είναι η  φίμωση του λαού,  με όχημα τον κορωνοϊό, η  αποσιώπηση όλων των κινηματικών δράσεων και η  κατάπνιξη κάθε φωνής αντίστασης στην αντιδραστική πολιτική που επιβάλλει, συνεπικουρούμενη από όλα τα κόμματα του κεφαλαίου και τους ιμπεριαλιστές κηδεμόνες τους..

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η συγκέντρωση μεταφέρθηκε έξω από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου, όπου έγιναν οι δηλώσεις των φορέων.

Διαμηνύουμε στην κυβέρνηση ότι είμαστε στο πλευρό των υγειονομικών και θα είμαστε σε όλες  στις κινητοποιήσεις  τους  μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των δίκαιων λαϊκών αιτημάτων  για δημόσια και δωρεάν  υγεία και  παιδεία για όλο το λαό.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το